Logo

Sprængt and med peberrod og chokolademousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprængt and med peberrod og chokolademousse

 

Vi er tilbøjelige til altid at stege kød, men prøv denne gode, kogte ret, hvor kødet saltes let før kogningen. Desserten er en klassisk chokolademousse med frisk frugt.

 

Sprængt and med grønsager og flødepeberrod

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Lagesaltning. 8-10 timer. Stege-/kogetid: ca. 45 min.

 

#

2 stk. andebryst

2 stk. andelår

 

Saltlage:

1 liter vand

200 g groft salt

50 g sukker

1 tsk hel allehånde

2 laurbærblade

1-2 stilke frisk rosmarin

 

Flødepeberrod:

1½ dl piskefløde

½ tsk citronsaft

2 spsk peberrod

et drys sukker

 

Grønsager:

500 g gulerødder

250 g grønne bønner

1 bundt forårsløg

Tilbehør: pillekartofler peberrod bredbladet persille

*

 

Kog alle ingredienser til saltlagen igennem, og afkøl lagen fuldstændig.

Læg kødstykkerne i den kolde lage, og sæt det i køleskabet i 8-10 timer.

Tag andestykkerne op af lagen, og læg dem i en gryde. Dæk med koldt vand, og giv det et opkog. Fjern skum, og lad det simre i 30 min.

TAG bryststykkerne op, læg dem i et fad, og hæld lidt af kogelagen over dem. Lad lårene simre i yderligere 15 min., og lad dem trække i kogelagen i ca. 10 min.

 

Pisk fløden til skum, bland med citronsaft, og smag til med friskrevet peberrod og sukker.

Rens grønsagerne, og skær gulerødderne i stave på størrelse med bønnerne.

Kog gulerødderne i ca. 3 min. i letsaltet vand, tilsæt bønner og forårsløg, og kog videre i yderligere et par min.

Hæld kogevandet fra grønsagerne.

Træk skindet af kødet, og skær brystkødet i skiver.

Server sprængt and med flødepeberrod, nykogte grønsager og kartofler.

Drys med friskrevet peberrod og persille.

 

Chokolademousse med frisk frugt

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 2 timer

 

#

150 g mørk chokolade

3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

3 spsk sukker

1½ dl piskefløde

Tilbehør: 4 skiver frisk ananas eller 4 små pærer

*

 

Knæk chokoladen i små stykker, og læg dem i en skål.

Sæt den over en gryde med næsten kogende vand (vandbad), og smelt chokoladen.

Tag skålen op, og lad chokoladen køle lidt af.

Rør æggeblommerne i chokoladen.

Pisk æggehviderne stive med sukker, og vend det sammen med chokoladeblandingen.

Pisk fløden til skum, og vend det i moussen lige efter æggehviderne.

Hæld chokolademoussen i portionsglas, sæt dem i køleskab, og lad dem stivne i ca. 2 timer.

Læg små stykker frisk ananas på toppen lige før servering

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.107 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her