Logo

Dampet laks med pasta og pastasalat med laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dampet laks med pasta og pastasalat med laks

 

Det kan godt betale sig at lave mad til to dage på en gang. Det sparer både tid og penge, da det som regel er billigere at købe råvarerne i lidt større mængder.

 

Dampet laks med pasta

4 personer i 2 dage. Arbejdstid: 20 min. Koge-/bagetid: 20 min.

 

Til 2 dage:

1 kg laksefilet

800 g pasta-penne

 

Sauce til 1 dag:

2 rødløg

8 stilke estragon

1 rød chili

100 g grønne oliven uden sten

2 dl hvidvin (eller ½ dl vineddike og 1½ dl vand)

2½ dl madlavningsfløde 18%

1 dl vand

salt og peber

*

Pil rødløgene, og hak dem fint.

Skyl estragonbladene, og hak dem.

Rens chilien, og hak den fint.

Hak de grønne oliven.

 

Kog rødløgene med hvidvin, til al væsken er væk.

Tilsæt fløde og vand, og kog op.

Tilsæt estragon, chili og oliven.

Kog igennem, og smag til med salt og peber.

 

Kog pastaen i en meget stor gryde letsaltet efter pakkens anvisning.

Afdryp pastaen, og vend halvdelen af den i flødesaucen.

Kog pastaen godt igennem i saucen, og tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen bliver for tør.

Køl resten af pastaen af i koldt vand, lad den dryppe af i en sigte, og opbevar den i køleskabet til næste dag.

 

Del laksen i 2 lige store stykker.

Del det ene stykke i 4 ens stykker.

Læg al laksen på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag laksen i ovnen ved 180 °C i 15 min.

 

Anret pasta i flødesauce i dybe tallerkener med et af de små stykker laks på hver.

Afkøl det store stykke laks, og gem i køleskabet til dagen efter eller dagen efter igen.

 

Dampet laks med pasta og pastasalat med laks

 

Pastasalat med laks

4 personer. Arbejdstid: 10 min.

 

#

100 g babyspinat

250 g cherrytomater

1 bundt forårsløg

200 g fine ærter

500 g ovnbagt laksefilet (fra dagen før)

kogt pasta (fra dagen før)

 

Dressing:

5 spsk olie

4 spsk æbleeddike eller friskpresset citronsaft

salt og peber

 

Skyl og tør spinaten.

Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

Rens forårsløgene, og snit dem fint. Tø ærterne op.

 

Bryd laksen i mindre stykker.

Rør dressingen sammen i en stor skål, og bland pastaen grundigt deri.

Vend laks og grønsager i pastasalaten, og anret på et stort fad.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her