Logo

Grillstegte kammuslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegte kammuslinger

 

Grillede kammuslinger - skønt! En virkelig dejlig og delikat forret.

Til 4 personer. Marineringstid: 1 time Tilberedningstid: ca. 112 time

#

300 g frosne kammuslinger

250 g champignoner

evt. 8 store rejer eller hummerhaler

salt og peber fra kværn

 

Marinade:

1 dl olie

3 spsk hvidvin eller vermouth

2 skalotteløg

1 bdt persille

*

 

1. Lad kammuslingerne tø op.

Rens champignonerne; skær evt. en bid af stilken af, hvis den er meget lang.

 

2. Kom rejer eller hummerhaler i kogende, saltet vand og lad dem koge røde.

 

3. Dup muslingerne tørre.

Stik dem på lange spid skiftevis med champignoner og de pillede hummerhaler/rejer.

 

4. Læg spiddene i et fad.

Pisk olie med hvidvin eller vermouth og de finthakkede skalotteløg samt halvdelen af den hakkede persille.

Hæld det over spiddene, der skal trække 1 time i køleskabet.

Vend dem ofte.

 

5. Lad spiddene dryppe af og drys med peber.

Grill dem 2-3 min. på hver side. Vend dem ofte.

Drys med salt.

 

6. Der hører flûte og grøn salat til disse skaldyrsspid, som drysses med resten af den hakkede persille ved serveringen.

 

Fiskesauce til grill-fisk

Det enkleste, du kan servere til grill-fisk er marinaden eller lidt kryddersmør, men mange vil gerne have en »rigtig«sauce. Lav en opbagt sauce af 20 g smør, 2 spsk hvedemel og 2-3 dl fiskebouillon, hvidvin og/eller fløde.

Smag den til med salt og peber og »fyld« den med 1 spsk finthakket, rød peberfrugt, 1 hakket, hårdkogt æg og rigeligt hakket dild eller persille.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.565 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her