Logo

Minirösti med laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Minirösti med laks

 

En lækker lille forret som giver fine brydninger mellem sprøde rösti, salt laks og frisk cremefraiche. Billig festret • Sæt fedtindholdet ned ved at anvende magre produkter, og steg på en pande med teflonbelægning.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Minirösti med laks:

500 g faste kartofler

1 bundt purløg (ca. 1 dl)

½ bundt persille

1 æg

salt og hvid peber

2 spsk smør eller margarine

1 dl cremefraiche 18%

8 tynde skiver røget laks

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skyl kartoflerne, og kog dem knapt møre med skallen på, ca. 15 min.

Lad dem svale af, og pil dem.

 

2 Riv kartoflerne groft på et rivejern eller i foodprocessoren.

Hak det meste af purløget og persillen.

Bland ⅔ af det hakkede med kartoflerne, knæk ægget i og tilsæt krydderier.

Bland forsigtigt.

 

3 Kom fedtstoffet på en teflonbelagt stegepande.

Opvarm den og sæt skefulde af massen på panden.

Steg ved middelvarme, til röstierne er gyldne på begge sider.

 

4 Bland imens cremefraiche med resten af den hakkede persille og purløg.

Gem nogle strå af purløget til garnering.

 

5 Anret röstierne på tallerkener, og arranger laksen ved siden af sammen med cremefraiche. Garner med purløg og server straks.

 

Tips & råd

 

Den hurtigste måde at lave rösti på, er ved at anvende halvt møre pillekartofler.

Når kartoflerne er halvt kogte, hælder du vandet fra gennem en sprække ved låget.

Lad dem dampe lidt af, og hæld så koldt vand på, så de hurtigt køler af.

På denne måde slipper skallen let, og du kan pille dem med en lille kniv.

 

Variation:

Erstat det kryddergrønne med hakket dild og stenbiderrogn, hvis du vil have mere luxus.

 

PR. PORTION: Kalorier 303 = Kilojoule 1269

Kulhydrat 24 g Protein 16 g Fedt 16 g (48%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her