Logo

Rens selv din friske stenbiderrogn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rens selv din friske stenbiderrogn

 

Stenbideren er en saltvandsfisk, der lever i de danske farvande. Om foråret har hunnen rogn, og de sælges friske eller som "dansk kaviar".

Til ca. 450 g renset rogn. Arbejdstid: 25 min.

 

#

500 g frisk urenset stenbiderrogn

2 tsk salt

evt. friskkværnet hvid peber

*

 

Snit hinderne op på rognen, og skrab den ud i en skål.

Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset.

Rens riset og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder i riset.

Hæld rognen i en sigte, og skyl med rent, koldt vand.

Lad den dryppe godt af, og krydr med salt og evt. friskkværnet hvid peber.

Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres.

 

TIPS: Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryseegnet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her