Logo

Sommer salater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sommer salater


Fra venstre: frugtsalat med vanilje og lime, pastasalat med sommergrønsager, kartoffelsalat med varmrøget laks og dild, salat med rejer og avocado

 

Nyd et par lette salater som aftensmad eller anret en salatbuffet til sommerfesten. Opskrifterne er til 4 personer. Til en buffet rækker opskrifterne til ca. 8 personer.

 

Reje- og avocadosalat

Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet.

 

#

300 g pillede rejer

2 hoveder hjertesalat

2 modne avocado

 

Dressing:

1 usprøjtet citron

3-4 spsk olie

¼ tsk tørrede chiliflager eller 1 knsp stødt chili

½-1 tsk sukker

salt og peber

*

Pluk skyllet og slynget salat i mindre stykker og vend dem sammen med avocadobåde og rejer.

Pisk 1 tsk fintrevet citronskal sammen med 2 spsk citronsaft og 3-4 spsk olie.

Krydr med chili, sukker, salt og peber og vend dressingen i salaten.

 

Kartoffelsalat med røget laks og kapers

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 8 min. Ikke fryse-egnet.

 

#

¾-1 kg nye kartofler

2 spsk saltede kapers

1 usprøjtet citron

2 tsk dijonsennep (kan udelades)

2-3 spsk olie

1 bdt dild eller persille

300 g varmrøget laks, røget laks eller kogt eller stegt fersk laks

1 dl cremefraiche

salt og peber

*

Skrub kartoflerne rene og kog dem 8 min. i velsaltet vand.

Sluk for varmen og lad dem trække færdige under låg ca. 8 min.

Skyl saltet af kapersene og hak dem groft.

Bland dem med fintrevet citronskal, 2 spsk citronsaft, evt. dijonsennep og olie.

 

Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.

Skær dem i skiver, tern eller både og vend dem i dressingen mens de stadig er varme. Lad dem afkøle og tilsæt fintsnittet dild eller hakket persille. Smag til med salt og peber og anret på et fad.

 

Befri laksen for skind og ben og anret den på kartoffelsalaten. Dryp cremefraiche over, pynt med dild eller persille og server.

Tips: Tilsæt evt. lidt finthakket rødløg eller fintsnittet forårsløg.

Erstat evt. laksen med tunfisk i olie.

 

Pastasalat med sommergrønsager

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet.

 

#

150-200 g tør kort pasta

1 løg eller rødløg (fintsnittet)

2-3 gulerødder (fintsnittet)

3 spsk olie

2 dl vand

3 spsk citronsaft

3 kviste timian

2 laurbærblade

2 fed hvidløg

1 tsk salt

1 tsk hel koriander

1 tsk hel sort peber

1 lille blomkål, i små buketter eller 1 lille spidskål i tynde både

150 g friskbælgede ærter eller sukkerærter, fintsnittet

3 spsk olie

salt og peber

*

Kog pastaen efter pakkens anvisning og hæld den på et dørslag.

Skyl den med koldt vand og lad den dryppe af.

Sautér løg og gulerødder i en gryde med olie uden at de tager farve ca. 3 min.

Tilsæt vand, citronsaft og krydderier (de hele krydderier evt. i en gazepose/tefilter) og giv det et opkog.

Lad det simre 10 min.

Tilsæt blomkål eller spidskål og kog det igennem 3-5 min. under omrøring.

Tilsæt ærter og kog 1 min.

 

Vend pastaen i grønsagerne og hæld det over i en skål.

Smag til med olie, evt. lidt mere citronsaft, salt og peber.

Tips: Drys evt. med lidt friskhakkede krydderurter.

 

Frugtsalat med vanilje og lime

Arbejdstid: 25 min. Kogetid:3 min. Ikke fryse-egnet.

 

#

2 nektariner

1 lille melon

250 g friske jordbær, hindbær eller blåbær

 

Sukkerlage:

½ vaniljestang

1 dl sukker

1 dl vand

1 lime

 

Tilbehør: vaniljeis eller flødeskum

*

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Rør dem sammen med sukker i en lille gryde og tilsæt vand.

Kog det igennem til sukkeret er opløst.

Tilsæt fintrevet limeskal og ½ dl limesaft og kog det igennem 30 sekunder.

Hæld det i en skål til afkøling si evt. limeskallen fra.

Skær frugterne ud i passende stykker og mariner dem i den afkølede sukkerlage min 1 time.

Server med vaniljeis eller flødeskum.

 

Sommer salater

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her