Logo

Stegt rødspætte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt rødspætte


En dejlig dansk klassiker tilbehøret varierer rundt omkring i landet. I Skagen fx serveres stegte rødspætter med tyttebær.

Hvis du skal stege flere rødspætter end du kan have på din pande/pander, så kan det være en god ide at tage ovnen til hjælp.

Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 10-14 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.

 

#

4 rødspætter

1 dl hvedemel eller rugmel

salt og peber

100-125 g smør

4 spsk hakket persille

 

Tilbehør:

citronbåde og (nye) kartofler

*

Sæt en bageplade med bagepapir i ovnen og tænd på 200 °C.

Skyl og tør rødspætterne.

Krydr melet med salt og peber.

Vend rødspætterne i melet.

Brun rødspætterne på en varm pande med 50 g smør 2-3 min. på hver side.

Læg fiskene på den varme bageplade og steg dem færdige i ovnen 3-5 min.

Kom resten af smørret på panden og lad det brune let.

Kom persille i smørret.

Server rødspætterne med kogte kartofler, persillesmør og citronbåde.


madABC.dk har flere dejlige fiskeretter se selv her  



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.168 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her