Logo

Ølmarineret oksefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg oksefilet eller culottesteg
1 lagerøl
2 spsk soja
1 gulerod
5 fed hvidløg
1 lille løg
salt, peber
 
Kødet lægges i et ovnfast fad. G
ulerod og løg skæres i grove tern, hvidløgsfed i mindre stykker og kommes ved kødet.
Øl og soja blandes og hældes over stegen.
Spæd evt. op med ekstra øl - stegen skal være halvt dækket.
Tildækkes og sættes koldt i 8-10 timer - gerne længere.
Stegen tages herefter op af marinaden, gnides med salt og peber på oversiden og steges på pande ved høj varme på begge sider ca. 2-3 minutter. Kødet lægges tilbage i fadet og sættes i ovnen ved 180ºC i 45-60 minutter - afhængig af hvor rødt man ønsker kødet.
Stegen tages ud og tildækkes.
Marinaden sigtes - husk gryden under - og koges op, jævnes evt. med Maizena.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1107729-04-2017 20:39:45 Bjarne Madsen
Den skønneste opskrift på grill. Som øl brugte jeg 1 Ale no 16 som mørbraden lå i, i 6 timer. Kødet krydret med rigelig med sort peber og groft salt, og derefter en tur direkte på en meget varm grill - 4 minutter på hver side. Derefter tilbage i lagen med grønsager og på grille med indirekte varme indtil kernetemperaturen var på 60 grader. En drøm af et stykke kød 👍😁

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her