Logo

Aspargesgratin med oliven + Tomatsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Aspargesgratin med oliven + Tomatsalat

Aspargesgratin med oliven

2 spsk smør eller margarine

5 spsk hvedemel

2 dl mælk

2 dl fløde

150 g reven Emmentaler

cayennepeber

5 æg

15 hakkede oliven

1 ds aspargessnitter

Tilbehør: Tomatsalat

*

Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt med kogende mælk og fløde.

Lad opbagningen koge igennem og tag den af varmen.

Rør osten og ¼ tsk cayennepeber i.

Lad det blive næsten koldt og tilsæt 2 hele æg og 3 æggeblommer lidt efter lidt.

Rør godt for hver gang.

Pisk de 3 æggehvider meget stive og vend dem i dejen sammen med hakkede oliven - anvend en dejspatel hertil.

Bred de afdryppede aspargessnitter ud i smurt, ildfast gratinskål med lod­rette sider og hæld dejen over.

Stil straks skålen i vandbad i ovnen og bag gratinen ca. 1 time ved 225°C.

Server den omgående og server tomatsalat til.

Madopskrift billede

Tomatsalat

400 g faste, fuldmodne tomater

200 g mozzarella ost

2 spsk hakket kryddergrønt - persille, dild, purløg, kørvel etc.

1 hakket løg

1 fed knust hvidløg

5 spsk god salatolie

1-1½ spsk krydder- eller vineddike

salt og peber

*

Skær tomaterne og mozarella i tynde skiver og læg dem lagvis i salatskålen med en blanding af kryddergrønt, hakket løg og hvidløg.

Rør eller ryst en marinade af olie, eddike, salt og peber.

Hæld den over salaten og lad den trække ½ time.

Vend den først ved serveringen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.197 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Berberi andebryst med appelsinsauceHvis du er til and så prøv denne opskrift på berberiandebryst der laves med appelsinsauce...
• Lamme-tagine med fennikel, kikærter, rosiner og citronEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Burger - CajunHvidløg, paprika og chili gør hakkebøffen stærk og krydret. Og den smager også godt med...
• Appelsinblinis med stegte æbler og rosmarinhonningEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!