Logo

Dampet laks med gulerodspuré, estragon og quinoasalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dampet laks med gulerodspuré, estragon og quinoasalat 

 

# Ingredienser

4 laksefileter ca. 500 g.
salt og peber

Gulerodspuré:
600 g gulerod, skrællet og skåret i mindre stykker
2 fed hvidløg
1 spsk olie
30 g frisk estragon

Quinoasalat:
100 g Ukogt quinoa
100 g skyllet grønkål, hakket i mindre stykker
100 g granatæblekerner
25 g ristede solsikkekerner
20 g balsamico
salt og peber

 

* Tilberedning

Varm olien i en stor gryde. 

Tilsæt gulerod, hvidløg og steg i ca. 2 minutter. 

Hæld vand på, så det akkurat dækker, og kog dem møre.  

Hæld vandet fra gulerødderne og lad dem dampe af. 

Blend de kogte gulerødder i en foodprocessor og smag til – hold det lunt. 


Kog quinoa efter anvisning på pakken og afkøl. 

Bland alle ingredienserne til salaten sammen og smag til med salt, peber og balsamico. 


Fordel laks på bagepapir i en bradepande, dæk med folie og damp i ca 12 min ved 225 °C.

Lige inden servering vendes gulerodspuréen med frisk estragon.



Tips: gulerødder kan evt. Udskiftes med hokkaidogræskar.


Energi pr person: 1808KJ/430kcal. Fordeling pr 100g: Protein: 32,9% Fedt: 39,8% Kulhydrat: 27,3%  

 

 

Brug madABCs Madplan til at gøre aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?