Logo

Den perfekte Kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

der er ikke andet at sige end velbekomme med verden bedste og mest saftige kylling

 

Ingredienser:

En mellem/stor kylling

250 gram smør

8 stilke frisk timian

1 citron

180 – 300 gram fint køkkensalt

3 – 5 liter vand

 

Redskaber:

En balje eller lignende beholder

Et stegetermometer

Varmluftovn

 

Fremgangsmåde:

Først skæres eventuel opbinding af kylling fra og benene rykkes fra hinanden, således at kyllingen bliver gennemvarm over det hele.

Husk at fjerne eventuel pose med indmad ind i kyllingen.

 

Så lægges kyllingen i balje eller liggende og overhældes med saltvand i blandingsforholdende 60 gram fint køkkensalt til hver liter vand der benyttes.

Det er vigtigt at overholde blandingsforholdende, da det giver det bedste resultat.

Dæk baljen med husholdningsfilm og kom den i køleskabet til dagen efter.

 

Den perfekte Kylling

Tag kyllingen op ad baljen og dub den tør med køkkenrulle, herefter kommes timian og citron ind i kyllingen.

 

Den perfekte Kylling

Nu smøres kyllingen ind i smør, så det dækker hele overfladen.

 

Den perfekte Kylling

Nu sættes kyllingen i forvarmet ovn (90 grader) i 1½ time.

 

Den perfekte Kylling

Nu skal kyllingen hvile i 45 minutter.

Når kyllingen har en kernetemperatur på mellem 60 og 70 grader - pensles den med sin egen saft og sættes den sættes i ovnen ved 250 grader i 10 minutter.

Derved fåes farvet og sprødt skin, krydr med slat og peber.

 

Nu er der er ikke andet at sige end velbekomme med verden bedste og mest saftige kylling.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her