Logo

Dorade grillet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dorade grillet

 

Dorade er en meget delikat og lækker fisk, der i Sydeuropa betragtes som en delikatesse. Det forstår jeg udmærket godt, efter jeg for første gang fik købt et par ved en af de lokale fiskepushere.
Doradens smag overraskede virkelig meget, da dens kød af magert. Den havde en meget genkendelig smag af grillet makrel, og kødet var meget saftigt og mørt.

Forberedelsestid 10 minutter. Tilberedningstid 8 minutter. Samlet tid 18 minutter. Personer 2.


Grillet Dorade

# Ingredienser

2 hele dorader

½ økologisk citron

1 bundt dild

1 fennikel

salt og peber

*

Sådan gør du

Rens doraderne indvendig i rindende vand for evt. blodrester.

Med en kniv skrabes resterne af skællene af doraderne.

Skyl dem og tør dem dernæst grundigt.

Salt dem ind- og udvendig.

Skær 3 lommer i skindet på hver side af doraden.

Skær citronen i meget tynde skiver, som halveres og kommes i lommen sammen med dild.

Kom ½ fennikel i hver dorades indre.

 

Smør doraderne med neutral olie.

Smør ligeledes grillristen.

Grill dem direkte (over kullene eller brænderen) i 1–2 minutter på hver side.

Læg dem dernæst indirekte (ikke over kullene eller brænderen) i ca. 5 minutter.

Med en kødnål tjekkes de om de er klar. Stik en kødnål ned i kødet, og læg den dernæst på læben. Er kødnålen varm er de færdige. Er den til gengæld brændende varm har de fået rigeligt.

Server evt. med fyldte squash.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.581 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?