Logo

Fars med spinat og champignonsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kan også serveres med hasselback-kartofler og fx tomatsalat.

200 g hakket kalve- og svinekød, maks. 12% fedt

salt og peber

1 løg skåret i tern

1 æg

1 spsk havregryn

½ spsk hvedemel

225 g frossen, helbladet spinat (eller den dobbelte mængde frisk)

Champignonsauce:

1 ds champignon (140 g, 85 g drænet vægt)

125 g friske champignon skåret i kvarte

½ spsk rapsolie

½ spsk hvedemel

1 dl suppe (bouillon og/eller champignonvæde)

1 fI fløde 9%

salt og peber

Tilbehør: 1 dl (rå) brune ris

*

Rør kødet godt med salt og peber. Lad det stå ca. 5 min. og trække.

Tilsæt løg, æg, havregryn og mel og rør farsen godt.

Bredes ud i et ildfast fad.

Steges i ovn i ca. 25 min. ved 175°C.

Spinaten bredes ud over farsbrødet, drys evt. lidt salt og peber på spinaten.

Mens kødet steger, laves saucen: Svits begge slags champignoner og løg i olien.

Tilsæt melet og rør det hele til en tyk "melbolle".

Rør væde og fløde i som til opbagt sauce, juster evt. tykkelsen.

Smag til med salt og peber.

Saucen hældes over spinaten, og det hele steges ved 175°C i ca. 20 min.

Saucen må godt få en lysebrun overflade.

Kog risene efter anvisning på pakken.

Tips: Kan også serveres med hasselback-kartofler og fx tomatsalat.

Pr. portion: 552kcal/2310kJ Fedt: 17 g Kulhydrater: 57 g Protein: 35 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.173 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her