Logo

Fint fiskefad + Engelsk trifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fint fiskefad + Engelsk trifli

Fint fiskefad

600 g rødspættefileter

3,5 dl tør hvidvin

smør eller margarine

3 spsk hvedemel

1 lille ds aspargessnitter

salt og peber

1 æggeblomme

6 spsk reven Danbo ost

100-200 g kogte rejer

1 portion Løse ris - se Tillæg

Tilbehør: flute, salat

*

Bred halvdelen af de løskogte ris ud i et smurt, ildfast fad.

Damp fiskefileterne nogle minutter i vinen og læg dem over risen.

Dæk med resten af risen.

Bag 1½ spsk smør eller margarine af med hvedemel og spæd med vinen samt så meget af væden fra aspargessnitterne, at der dannes en tynd sauce, lad den koge godt igennem og smag til med salt og peber.

Rør lidt af saucen sammen med æggeblommen og legér hermed.

Lad derefter ikke saucen koge!

Fordel aspargessnitterne i fadet og hæld saucen over.

Drys med ost og stil fadet 20 minutter i en 225°C varm ovn.

Drys ved serveringen med rejer og server flute og salat til.

Madopskrift billede

Engelsk trifli

10 skiver sandkage

2 spsk portvin

2,5 dl Vaniljecreme - se Tillæg

2 appelsiner

2 æggehvider

100 g florsukker

*

Skær kagen i strimler og læg halvdelen i bunden af aflang kageform eller ildfast fad.

Dryp med 1 spsk portvin og hæld cremen over.

Pil appelsinerne omhyggeligt og skær dem i småstykker.

Fordel dem over cremen og dæk med resten af kagestykkerne.

Dryp med 1 spsk portvin.

Pisk æggehviderne meget stive med florsukker og bred det over det hele.

Drys eventuelt med lidt hakkede mandler.

Stil kagen 15-20 minutter i en 150-175°C varm ovn - og server den lun.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.116 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Laks med purløgssauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Biksemad med bacon, spejlæg og tomatsauceEn god gang biksemad er ikke til at stå for. Sæt gerne to pander i spil, for det her er en...
• Lasagne med fiskBag en lækker lasagne med frisk fisk. Vi har brugt Iyssejfilet, men du kan også bruge...
• Kastaniemousse med nøddebunde og appelsinsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os