Logo

Gammeldags kalvesteg med ovngrønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½-2 kg kalvebov med ben
30 g smør til stegningen
2 dl vand
1 løg
lidt fintskåret citronskal
1-2 tsk majsstivelse til jævning
1 ½ dl fløde

600 g små kartofler
600 g gulerødder
400 g skalotteløg
olivenolie
timian

Gnid stegen godt med salt og peber og brun den godt på alle sider i en gryde i smørret.
Tilsæt vand, et delt løg og citronskal.
Lad kødet simre ca 1 ½-2 timer under låg, afhængig af bovens tykkelse.
Tag stegen op og hold den varm i alufolie.
Pisk skyen igennem og jævn den lidt.
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

Ovngrønsager:
Skræl grønsagerne.
Skær kartoflerne i kvarte.
Del gulerødderne en gang på langs og 2-3 gange på tværs.
Giv kartofler og gulerødder et par minutters opkog i letsaltet vand.
Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og kom dem i en bradepande
sammen med løgene.
Dryp rigelig olivenolie over og krydr med timian, salt og peber.
Sæt grønsagerne i ovnen ca. ½ time ved 200°C, til de er møre.

Tips: Bradepanden skal helst rystes nogle gange under stegningen.
Grønsagerne kan forkoges og lægges i bradepanden i forvejen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her