Logo

Italiensk kalvegryde + Bananfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Italiensk kalvegryde + Bananfromage

Italiensk kalvegryde

4 spsk (oliven)olie

3 løg

2 fed hvidløg

600 g reelt kalvekød

1 ds flåede tomater

1 tsk karry

salt

½ tsk cayennepeber

1 tsk kapers

1 spsk hakkede, sorte oliven

2 dl langkornede ris

Tilbehør: brød, salat

*

Varm olien op og rist de hakkede løg og knuste hvidløgsfed let.

Tilsæt kødet, der er skåret i små terninger, og svits det godt.

Kom tomaterne i gryden og tilsæt karry, salt og cayennepeber.

Spæd med 3-4 spsk væde fra tomaterne og læg låg over gryden.

Lad det snurre sagte i ca. 50 minutter - eller til kødet er godt mørt.

Smag om nødvendigt til med lidt mere salt og drys med kapers og hakkede oliven.

Server løse ris, brød og salat til.

Skyl risen og lad den dryppe godt af i en sigte.

Bring 3 dl vand i kog med ca. 1 tsk salt og drys risen i.

Dæmp varmen og læg tætsluttende låg over.

Lad risen stå over svag varme i 12 minutter.

Sluk for varmen og lad den stå endnu 12 minutter under låg.

Rør den løs med en gaffel.

Tips: Læs altid brugsanvisningen på pakken! Der findes i dag mange slags ris på markedet - med lige så mange tilberedningsformer.

Madopskrift billede

Bananfromage

4 helt modne bananer (dvs med brune pletter på skrællen)

1 spsk cognac

3 æg

5 blade husblas

2 dl piskefløde

reven chokolade

*

Mos bananerne med cognac og rør de sammenpiskede æggeblommer i lidt efter lidt.

Tilsæt den udblødte, smeltede husblas og rør forsigtigt, til det begynder at stivne.

Vend først den stiftpiskede fløde og derpå de stiftpiskede hvider i massen.

Fyld den i en skål, der er penslet med en anelse neutral olie, eller i portionsskåle og stil koldt et par timer.

Vend eventuelt desserten ud på et fad og drys med rigelig reven chokolade.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Portugisiske løgEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillspid med hvidløgsmayonnaiseTre slags spid med oksekød, fjerkræ og rejer nemt og lækkert. En hjemmerørt aîoli...
• Rødmende makrelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pærer med karamelsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os