Logo

Jægerkonens dyreryg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1500 g dyreryg
1 ½ tsk salt
½ tsk peber
50 g tynde spækskiver

Marinade af :
1 gulerod
1 løg
1 stykke selleri
½ flaske rødvin
1 dl vineddike
½ dl majsolie
1 kvist timian (1 tsk )
1 laurbærblad
6 knuste sorte peberkorn
8 knuste enebær
et par persillestilke

Sauce af :
4–5 dl stegesky
2 dl piskefløde
rønnebær eller ribsgele
1 spsk reven myseost
salt
peber
1–2 spsk hvedemel

Skær hinderne af kødet og læg det i et fad. Skær grønsagerne til marinaden i små stykker, bland dem med vin, vineddike, olie og krydderier. Hæld marinaden over kødet. Stil det i køleskabet i 2 døgn og vend det nogle gange undervejs.

Tag kødet op, tør det og gnid det med salt og peber. Dæk det med spækskiver, stik et stegetermometer i og læg dyreryggen på en rist over bradepanden.

Si marinaden over i en kasserolle og lad den koge et par minutter. Steg kødet ved 175ºC i 1 – 1 ½ time. Øs med marinaden et par gange, under stegningen. Når termometeret viser 65 ˚ er kødet rødt / rosa og ved 75ºC er det gennemstegt. Lad stegen hvile lidt under folie.

Si skyen i en lille karserolle, kog den op og tilsæt fløde. Smag til med gele myseost, salt og peber. Rør melet ud i lidt vand og jævn saucen. Skær fileten løs og skær den i fine skiver. Læg kødet tilbage så dyreryggen ser hel ud

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.287 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her