Logo

Mørbrad med rødløgssauce + Jordbærcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En ret som i det moderne bistrokøkken - med masser af løg, portvin og rosmarin. Robust, hurtigt lavet, men særdeles raffineret

Mørbrad med rødløgssauce - En ret som i det moderne bistrokøkken - med masser af løg, portvin og rosmarin. Robust, hurtigt lavet, men særdeles raffineret

 

500 g rødløg

3 lange rosmarinkviste

3 mørbrader, i alt ca. 800 g

salt og sort peber

2 spsk olie

1¾ dl hvid portvin

1 dl kalvefond eller -bouillon

1-2 tsk flydende honning

1 spsk persille, hakket

*

A. Løgene skæres i 2 cm tykke skiver.

Rosmarinkvistene halveres og lægges på mørbraderne (se billedet nedenfor).

Kødet drysses med salt og peber.

Mørbraderne brunes kraftigt på alle sider i en stegegryde i varm olie.

B. Mørbraderne tages op.

Løgene kommes i stegegryden, hvor de svitses under omrøring i 3 minutter.

Gryden koges af med portvin og fond.

Mørbraderne lægges igen tilbage i gryden og steges nu i den forvarmede ovn

på 2. rille fra neden i 20 minutter ved 200°C (Varmluft kan ikke anbefales).

C. Kødet tages op, pakkes ind i alufolie og hviler i 5 minutter.

Løgene smages til med salt, peber og honning, hvorefter persillen vendes i.

Kødet skæres i skiver og serveres med løgene.

Madopskrift billede

Tips: Bind krydderierne fast - Sådan får man mest ud af rosmarinkvistene: Bind dem fast med køkkengarn på langs af kødet.

Pr. portion: 46 g protein. 9 g fedt. 8 g kulh. = 312 kcal (1308 kj)

--

Madopskrift billede

Jordbærcreme

Ser ud som farmors budding, men smager af gourmetrestaurant: jordbærskumbudding med jordbærpuré

Til 6-8 portioner: Tilberedning: 45 min. (plus tid til afkøling)

5 blade husblas

500 g jordbær

2 spsk citronsaft

80 g sukker

2 dl mælk + ½ dl mælk

1 vaniljestang, kornene

2 spsk Maizena

2 æggeblommer

2,5 dl piskefløde

1 brev vaniljesukker

*

A. 5 blade husblas sættes i blød i koldt vand.

Jordbær skylles, gøres i stand og pureres med 2 spsk citronsaft og 80 g sukker.

2 dl mælk og kornene fra 1 vaniljestang bringes i kog.

Maizena, æggeblommer og ½ dl mælk røres sammen, blandes i mælken i gryden og koges op på ny.

B. Det hele hældes i en skål.

Husblassen knuges fri for væde og opløses i mælken.

300 g jordbærpuré vendes i, og det hele stilles koldt.

Når massen begynder at stivne, piskes piskefløde med vaniljesukker og vendes i. Massen fordeles i 6-8 forme eller kopper (à ca. 1¼ dl) og stilles koldt i 4 timer.

C. Formene dyppes hurtigt i varmt vand.

Kanten løsnes med en spids kniv og skumbuddingen vendes ud på tallerkener.

Pynt med resten af pureen og med et par ekstra jordbær.

Pr. portion (til 8): 4 g protein, 12 g fedt, 19 g kulh. = 206 kcal / 865 kj

--

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lam exochikeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Blæksprutteragout med bulgurHer er en lækker hovedret med blæksprutteragout med bulgur, der er inspireret af det...
• Løgsuppe med baconEn frisk og let suppe, der ikke behøver at koge så længe. Suppen indeholder masser af smag...
• KirsebærflødeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os