Logo

Macaroni and cheese

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Macaroni and cheese

 

Pasta bagt med ostesauce er en rigtig "amerikaner". Vi har vendt ovnbagte tomater og frisk basilikum i retten inden bagningen. Du kan tilsætte andre blancherede eller ovnbagte grønsager og evt. udvide retten med skinke, chorizo, stegt bacon, tunfisk fra dåse eller fintsnittede ansjoser.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 40 min. Fryseegnet

 

#

400 g kort pasta (fx skruer eller penne)

2 skiver lyst brød (eller 75 g grov rasp)

50 g parmesanost

 

Sauce:

25 g smør eller 2 spsk olie

3 spsk hvedemel

6 dl mælk

2 dl piskefløde

1 spsk dijonsennep

muskatnød

1 knsp cayennepeber eller chili

salt og peber

150 g ost

*

 

Sauce: Smelt smør i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring i 2-3 min.

Tilsæt mælken lidt ad gangen, og kog saucen i 5 min. under omrøring.

Tag gryden af varmen, og rør fløde og sennep i saucen.

Smag til med revet muskatnød, cayenne, salt og peber. Tilsæt revet ost.

 

Kog pastaen ca. 2 min. mindre end pakken angiver, og hæld den til afdrypning i en sigte.

Vend pastaen i saucen, og bred det ud i et smurt ovnfast fad.

 

Skær skorperne af brødet. riv krummen i små stykker, og bland dem med revet parmesanost.

Drys det over retten, og sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 25-30 min.

Lad retten hvile i fadet i 10 min., før den serveres gerne med en frisk grøn salat eller friskdampede grønsager (hvis du ikke har lagt grønsager i retten).

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her