Logo

Madpandekager med fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madpandekager med fyld

 

Skønne hjemmelavet madpandekager med pastinak, gulerødder og ingefærfyld. Pandekager kan laves på mange måder, men disse pandekager egner sig særlig godt til madpandekager med fyld. 

Hurtig aftensmad på under 20 minutter. Jo, det kan sagtens lade sig gøre. Du får her opskriften på nem aftensmad, som er let at lave...Velbekomme

Til 4 personer

 

# Ingredienser

3 æg

1 spsk olie

2 spsk grahamsmel

1½ dl hvedemel

2 spsk sesamfrø

1 tsk salt

3½ dl mælk

1 tsk olie til stegning

2 gulerødder

1 pastinak

2 cm fintrevet ingefær

½ citronsaften og skallen

0½ tsk salt

1 knsp friskkværnet peber

 

* Tilberedning

Mål alle ingredienserne af.

Slå hvert æg ud i en kop, og kom dem derefter i en skål.

Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.

Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen og rør det godt sammen.

Tilsæt sesamfrø og salt og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.

Hæld mælken i dejen lidt efter lidt.

Fortsæt med at piske, til dejen er glat og der ikke er flere klumper i dejen.

 

Varm en slip-let pande godt op.

Hæld lidt olie på panden og vip panden rundt for at fordele olien på panden.

Tag et decilitermål og fyld det cirka halvt op med dej.

Hvis du bruger en meget stor pande skal du fylde lidt mere dej i.

Hæld dejen på panden.

Vip panden rundt, indtil dejen er fordelt i et tyndt lag på panden.

Skru ned på middel varme og bag pandekagen i cirka 2 minutter.

Hold øje med den ikke bliver for mørk.

 

Vend pandekagen og bag den på den anden side.

Tag pandekagen af, og læg den på tallerkenen.

Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt.

Læg eventuelt et stykke madpapir imellem pandekagerne, så er de lettere at skille fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken.

 

Vask og skræl gulerødder og pastinak.

Riv gulerødder og pastinak fint på et rivejern, og kom dem op i skålen.

Skræl ingefæren og riv den fint på et rivejern.

Kom det i den lille skål.

 

Vask citronen og riv citronskallen med et rivejern.

Pres saften fra citronen med en citruspresser.

Bland citronskal og saft sammen med ingefæren.

Rør dressingen sammen.

Hæld dressingen over gulerødder og pastinak.

Bland godt, og smag til med salt og peber.

 

Anretning

Fyld pandekagen: Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen.

Spred råkostsalaten lidt ud på midten.

Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet og pak pandekagen sammen, sådan så fyldet er pakket inde i pandekagen.

 

Tips:

Var det ikke lige den opskrift du skulle bruge? Prøv en af vores andre lækre opskrifter på pandekager.   

 

Energi pr. person: 458 kcal / 1923 KJ. Protein 13 %. Kulhydrat 54 %. Fedt 33 %.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her