Logo

Nakkekam braiseret i julebryg med grønkål og persillerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nakkekam braiseret i julebryg med grønkål og persillerødder

1 kg nakkefilet

smør

1 løg

1 gulerod

salt og peber

1 laurbærblad

1 flaske julebryg, gerne en kraftig mørk øl

mørk sirup

majsstivelse til jævning

Persillerødder:

500 g skrællede persillerødder

25 g smør

1 dl hakket persille

Letstuvet grønkål:

400 g grønkål

1 dl piskefløde

sukker

Tilbehør: Brød

*

Brun nakkefileten grundigt i smør.

Hak løget og skær guleroden i små tern.

Kom grønsagerne ved og brun endnu et par minutter.

Krydr fileten med salt og peber, tilsæt laurbær samt julebryg og lad den simre under låg i ca. 2 timer.

Tag nakkefileten op og læg den i et ovnfast fad.

Dryp med sirup og qlasér et kort øjeblik i ovnen under grillen til stegen er gylden. Gem kogeskyen.

Skræl persillerødderne og skær dem i tynde skiver.

Kog persillerødderne et par minutter i skyen, tag dem op og lad dem dryppe godt af.

Kog skyen ind til det halve, smag til med salt og peber og jævn med en anelse majsstivelse rørt ud i koldt vand.

Rist persillerødderne i smør, til de er gyldne og møre.

Drys med hakket persille og krydr med salt og peber.

Kom grønkål samt piskefløde i en gryde og lad det koge et par minutter ved jævn varme. Smag til med sukker, salt og peber.

Skær nakkefileten i skiver og server med ølsauce, ristede persillerødder samt letstuvet grønkål.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her