Logo

Oksebøffer, panerede + Rabarbergratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mediterran nydelse: Urter krydrer panaden, timianblade krydrer tomaterne. Dansk nydelse: Rabarber karamelliseret i vanilje og gratineret med en luftigmasse - himlen være lovet for denne opskrift

400 g tomater

1 løg

2 spsk olie + 6 spsk olie

2 spsk timianblade

salt og peber

300 g oksekødsfilet

80 g rasp

1 tsk tørrede italienske krydderurter.

1 æg

5 spsk hvedemel

*

A. Tomater skæres i ottendedele, og kernerne fjernes.

Løg skæres i fine strimler.

2 spsk olie varmes op.

Løget steges ved middel varme i 3-5 minutter.

Tomaterne og 2 spsk timianblade kommes i, og det steges videre i 3-4 minutter.

Der krydres kraftigt med salt og peber.

B. Oksekødsfilet skæres i 6 skiver.

Rasp blandes med 1 tsk tørrede italienske krydderurter.

1 æg piskes med lidt salt og peber.

Filetskiverne vendes først i 5 spsk hvedemel, så i ægget og derefter i raspblandingen.

C. 6 spsk olie varmes op på en pande.

Kødet steges sprødt på hver side i 1 minut.

Lad fileterne dryppe af på køkkenrulle.

Server kødet med tomaterne.

Pr. portion, 42 g protein, 40 g fedt, 37 g kulh. = 680 kcal / 2854 kj

--

 

Madopskrift billede

Rabarbergratin

Rabarber karamelliseret i vaniljesukker og gratineret med en luftig kvarkmasse i ovnen - himlen være lovet for denne opskrift

Til 2 portioner. Tilberedning: 35 min.

 

50 g rå marcipan

100 g kvark

2 æggeblommer

25 g smeltet smør

2-3 spsk hvidvin

2 tsk vaniljesukker

2 spsk sukker + 1 spsk sukker

2 spsk Maizena (med top)

2 æggehvider

1 knsp salt

400 g rabarber

1 spsk smør

30 g mandelsplitter

1 spsk formelis

*

A. Den rå marcipan rives fint.

Marcipan, kvark, æggeblommer, smeltet smør, hvidvin, 1 brev vaniljesukker, 2 spsk sukker og 2 spsk Maizena (med top) piskes cremet med håndmikseren.

Æggehvider piskes stive med 1 knsp salt.

1 spsk sukker røres i, og der piskes videre i 1-2 minutter.

Det vendes forsigtigt i kvarken.

B. Rabarber gøres i stand og skæres på skrå i lange skiver.

1 spsk smør varmes op på en slip let-pande.

Rabarberne karamelliseres deri med 2 tsk vaniljesukker ved stærk varme i 3-5 minutter.

C. Kvarkcremen og rabarberne kommes i et gratinfad (ca. 24 cm ø).

Strø mandelsplitter over.

Gratinen bages i den forvarmede ovn ved 200˚C i 20-25 minutter.

Drys 1 spsk formelis over.

Pr. portion, 21 g protein, 38 g fedt, 66 g kulh. = 711 kcal / 2965 kj

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.954 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
46304-04-2012 08:49:46 Frida
Jeg ved godt hvad kvark er, men jeg har altså heller ALDRIG set det i nogen supermarkeder...
46418-03-2012 13:03:30 niels erik olsen
kvark er et mejeriprodukt du kan købe i alle velassorterede supermarkeder Anne Mette.
46518-03-2012 08:34:20 Anne Mette
Hvad er kvark?

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her