Logo

Oksebov med marvpanade og rødvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg oksebov med ben (marvpibebov)
1 spsk smør
1 spsk olie
salt
peber
2 dl rødvin
2 dl vand
2 laurbærblade
et par timiankviste
Maizena til jævning
1 bdt persille
2-3 skiverfranskbrød

Grønsager:
½ kg pastinakker
½ kg gulerødder
½ kg rodselleri
1 porre
1 helhvidløg
4 spsk olivenolie
salt
peber

Kartofler:
2 kg kartofler
10 kviste timian
½ dl flydende honning
50 g smør
salt
peber

Brun først okseboven i en stor stegegryde i smør og olie.
Kasser fedtstoffet og krydr stegen med salt og peber.
Kom så rødvin, vand og krydderier i gryden og lad boven småstege under låg i ca. ½ time til den er mør (obs. væden må kun gå ca. ¼ op ad siden på stegen).
Rens grønsagerne og skær dem i grove tern på ca. 3 x 3 cm.
Pil hvidløgsfeddene og kom dem sammen med grønsagerne i et ovnfast fad.

Hæld olivenolie over og krydr med salt og peber.
Kom så fadet i en 160°C varm ovn og lad det stå i 1 ½ time - rør jævnligt i fadet undervejs.
Skræl kartoflerne og skær dem i både.
Kom også dem i et ovnfast fad og kom timianblade , flydende honning og små smørklatter over. Krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen ved siden af grønsagerne den sidste ½ time af grønsagernes bagetid.
Sæt ovnen på varmluft og rør også i kartoflerne et par gange undervejs.
Efter dne halve time tages grønsagerne ud, og ovnen skrues op på 200°, og kartoflerne bages gyldne et kvarter mere.
Tag nu kødet op af gryden og lad det hvile i 20 min.
Skær så stegen ud ved først at skære kødet fra benene og dernæst skær skiver på tværs af kødtrådene - enten ved at rejse stykket på højkant eller ved at skære lidt på skrå.
Læg det skivede kød i et ovnfast fad.
Tag så marven ud af benet med en lille ske og bland marven med smuldret franskbrød og hakket persille.
Fordel marvpanade og kødet i det ovnfaste fad og stil fadet i den stadig
varme ovn i 5-10 min. til det er varmt.
Mens kødet med marvpanade står i ovnen, laves saucen.
Hæld suppen fra gryden igennem en si og over i en anden gryde og jævn den med Maizena rørt ud i lidt kold rødvin eller vand.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. et par kolde smørklatter - det hedder at saucen ”monteres”.
Server så okseboven med marpanade og de langtidsbagte grønsager, de ovnstegte kartofler og giv rødvinssauce til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her