Logo

Pappardelle gratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pappardelle gratin


Anderledes hverdagsmad med meget smag som hele familien kan lide. Der bliver garanteret ingen rester • Anvend fuldkornspasta for at få ekstra fibre • Server med grønsager.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Pappardelle gratin

250 g pappardelle pasta (bred båndpasta)

250 g kogt skinke

3 æg

60 g smør

1 dl reven stærk ost

1 ½ dl cremefraiche

salt, peber

reven muskat

1 bundt purløg

2 fed hvidløg

fedtstof til fadet

 

* Fremgangsmåde:

1 Bring rigeligt med saltet vand i kog i en stor gryde.

Kog pasta- en efter pakkens anvisninger til den er "al dente".

Hæld pastaen i et dørslag og skyl den med koldt vand.

Lad pastaen dryppe af og stil den til side.

 

2 Skær den kogte skinke i strimler.

Del æggene i blommer og hvider.

Rør smørret blødt med et pæreformet piskeris og tilsæt æggeblommer, ost og cremefraiche.

Pisk godt og bland med salt, peber og reven muskat.

Sæt ovnen på 200 °C.

 

3 Hak purløget fint og bland halvdelen i cremefraichemassen.

Pil hvidløgene og pres dem i og tilsæt så pasta og skinke.

 

4 Smør et ovnfast fad med smør og fyld det med pastablandingen.

Pisk æggehviderne til fast skum, med et nip salt og bland det med resten af purløget.

Fordel æggehviden over pastamassen og stil fadet i ovnen.

Bag i ovnen i 25 min. til gratinen er gylden.

 

Tips & råd


Pappardelle gratin 

Kødrester kan erstatte skinken.

Du kan selvfølgelig bruge andre typer pasta, fx spiralpasta eller spaghetti.


Pappardelle gratin 

Smør æggehviden ud med bagsiden af en ske til et jævnt lag, så pastablandingen dækkes helt. Små forhøjninger i æggehviden giver et appetitvækkende udseende.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 601 = kJ 2512

Kulhydrat 40 g Protein 32 g Fedt 35 g (52%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.544 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her