Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Hvad er lys "roux"?
  • Det er en kulør til saucen
  • Det er en opbagning
  • Det er en fransk krydderiblanding
  • En lys rødvin, nærmest rosé
Svar: Det er en opbagning, hvor melet ikke når at tage farve. Roux er en blanding af hvedemel og fedtstof, der opvarmes og bruges til jævning. Den jævner en sauce, nuancerer smagen og farver evt. retten. En roux er begyndelsen til en opbagt sauce. En klassisk roux foreskriver lige dele fedtstof og mel. Smør eller klaret smør er klassisk.
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1325415-10-2021 18:20:30 madABC.dk
Prøv hos fiskehandleren (måske kan de bestilles)
1325315-10-2021 17:39:09 Nina M. Juel Faustman
Hvor køber I friske Ansjoser/Brislinger? Mvh
1281314-12-2019 18:23:29 Stig Holst Christiansen
Første gang jeg er her.
1271213-07-2019 01:50:13 Karin
har lige set denne side for første ang, men det bliver ikke sidste. Glæder mig til at prøve at lave " Min kogebog"

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her