Logo

Regnbueørred-roulader med safransauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 regnbueørreder á 300 g
1 tsk salt
Knap ½ tsk hvid peber
½ dl hvidvin

Sauce:
75 g løg
1 dl hvidvin
1 dl hvidvinseddike
¼ tsk safran
250 g smør i terninger
2 spsk hakket brøndkarse

Tilbehør:
Blancherede sukkerærter
Brøndkarse

Rens og filetér ørrederne, fjern alle ben. Drys med salt og peber på kødsiderne af fileterne og rul dem sammen som roulader. Læg dem med sammenføjningerne nedad i et ovnfast fad. Hæld vinene ved, dæk med folie og sæt fadet koldt, mens saucen tilberedes
.
Pil og hak løget og kog det i vin og vineddike, til væsken er kogt ind til ca. ½ dl Si løgene fra, kom væsken tilbage i gryden, tilsæt safran og kog op. Tilsæt smørret lidt ad gangen under piskning - nu må saucen ikke koge, bot holdes varm.

Sæt fiskefadet midt i en 250°C varm ovn. Fjern folien efter 5 min. og lad fisken bage i yderligere 5-8 min., til købdet bliver hvidligt.

Læg ørredfileterne på varme tallerkner og fordel saucen dekorativt. Pynt med sukkerærter og brøndkarse og servér straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her