Logo

Salat med grillstegt okse-flanksteak og bearnaisesmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat med grillstegt okse-flanksteak og bearnaisesmør

 

Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteak er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.

Arbejdstid: 25 min. Grilltid: 16 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)

 

#

1 okseflanksteak, ca. 700 g

1 spsk olie

2 forskellige salathoveder

1 agurk

8 cocktailtomater

1 spsk balsamico vineddike

1 spsk olie

 

Bearnaisesmør:

100 g smør

1-2 tsk bearnaiseessens eller estragoneddike

1 lille skalotteløg

1 bdt frisk estragon

salt og peber

 

Tilbehør:

grillstegt brød eller kartofler (kogte, bagte eller grillstegte)

*

 

Rør smørret sammen med bearnaiseessens, finthakket skalotteløg og estragon og smag til med salt og peber.

Rul det ind i et stykke pergamentpapir og stil det koldt.

 

Gnid kødet grundigt med salt og peber.

Pensl det med olie og steg det på en varm grill ca. 8 min. på hver side.

Pak kødet ind og lad det hvile 15 min.

 

Skyl og tør salaterne og pluk bladene i mindre stykker.

Skræl evt. agurken og skær den i tynde skiver eller strimler.

Skær tomaterne i både.

Vend det hele sammen med balsamico, olie, salt og peber.

 

Skær kødet i tynde skiver og anret med salat og kold bearnaisesmør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.289 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her