Logo

Salat med kyllingefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat med kyllingefilet

Dinnersalads hedder de på menukortet i Californien - kæmpe tallerkener med salat der kan udgøre et helt måltid i sig selv. Et bjerg af salater og dampede eller grillede grønsager, gerne med lidt frugt, og med ost, skinke, pølse, fjerkræ, fisk eller skaldyr.
De store salater er gode som gæstemad. Alt kan forberedes i god tid, så der er tid til at sidde med til bords. Har man ikke fx pizzatallerkener, der er store nok til at anrette salaterne på, kan man udmærket anrette de store salater på de serveringsfade, man nu har for hånden.


4 kyllingefileter (500 g)
1 courgette i lange tykke såler (200 g)
2 spsk pesto, fx persillepesto A.)
15 g pinjekerner
200 g grønne bønner
250 g små nye rødbeder
600 g blandet salat, så mange typer som muligt B.)
30 g parmesanost i lange flager
Marinade:
2 spsk olivenolie
1 tsk dijonsennep
2 spsk citronsaft


Pensl courgettesåler med et tyndt lag pesto, læg dem sammen og lad dem trække ½ time.

Gør det samme med kyllingefileterne.
Rist pinjekernerne på en lun tør pande til de har taget lidt farve.
Bring rigelig letsaltet vand i kog og kog de grønne bønner møre, ca. 2 min.

Afkøl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.

Kog rødbederne i samme vand og afkøl også dem i koldt vand.

Smut rødbederne og skær dem i både.

Rør olie, sennep og citronsaft sammen og hæld det over bønnerne.

Drys med salt og peber. Lad bønnerne trække 10 min.
Grill courgetter og kyllingefileter 3-4 min. på hver side til de har taget pæn farve.

Lad kyllingefileterne hvile lidt før de skæres i 4-5 stykker.

Drys med salt og peber.
Tag bønnerne op af marinaden og hæld marinaden over de blandede salater og bland godt.

Anret salaterne på 4 store tallerkener eller ovale fade.

Fordel bønner, rødbeder og pinjekerner over salaterne, anret de grillede courgetteskiver og kyllingefileter på toppen af salaterne og drys med flager af parmesanost.

A.) Prøv at lave en hjemmelavet persillepesto ved at dyppe ½ bundt persille i kogende vand. Tryk den fri for væde, hak den fint og bland med 1 fed knust hvidløg og 1 spsk olivenolie.

B.) Her er nogle ideer til blandet salat:

● Sprøde typer: iceberg, romaine og escarol
● Milde typer: alm. hovedsalat, lollo rossa, krølsalat og feldsalat
● Bitre/krydrede typer: frisee, radicchio, julesalat og rucola
● Andre blade: spinat, ung rødbedetop, grønkål, finsnittet ny kål, lange flager af gulerod, courgette, agurk eller rødbede skåret med kartoffelskræller
● Spiselige blomster: krydderurter som fx purløg, mynte og timian, tallerkensmækker, hjulkrone
● Krydderurter: persille, dild, purløg, mynte, kørvel, basilikum, estragon, løvstikke

De grillede courgetter kan udskiftes med grillede skiver af auberginer, store svampe eller peberfrugter i både.

De kogte rødbeder og grønne bønner kan udskiftes med fx nye kartofler, majs, små nye gulerødder eller majroer, eller blot med skiver af bøftomat.

Grønsager pr. person: ca. 300 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.419 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her