Logo

Tagine med lam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g lammekød fra kølle i tern
1 grofthakket stort løg
1 stor gulerod i tern eller stave
1 stor kartoffel i tern eller stave
1 courgette i stave
2 fed hakket eller presset hvidløg
1 grofthakket flået bøftomat
2 spsk hakket bredbladet persille
2 spsk hakket frisk koriander
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
2 tsk ras el hanout (1)
1 tagine (se Madlex)
 
Bland olie, hvidløg, halvdelen af persille og koriander, tomat, salt og ros el hanout godt.
Vend kødet i halvdelen af denne krydderiblanding.
Sauter kødet på en pande, til porerne er lukket og læg kødet i bunden af taginen.
Vend grønsagerne i den anden halvdel af krydderiblan­dingen og fordel dem oven på kødet i taginen.
Fyld taginens bund halvt op med vand og stil taginen i ovnen ved 180ºC eller på kogepladeb/grillen i ca. 45 minutter.
Tagi­nen må ikke koge tør, så tilsæt evt. extra kogt vand undervejs.
Pynt med persille og koriander og server.
Retten kan naturligvis også tilberedes i gryde, men til­sæt først grønsager - dog ikke courgetter - efter halv­delen af kogetiden, og courgetterne først 5 minutter, før retten er færdig.
 
(1) Ras el hanout
Det er svært at købe en gad ras el hanout, men man kan selv lave en hurtig version:
 
1 ½ tsk stødt peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kommen
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kori­ander
¼ tsk stødt muskatnød
¼ tsk stødt stærk chili
4 stødte kardemommefrø
4 stødte laur­bær
1 knsp. ægte safran - eller ½ tsk gurkemeje
 
Bland alle ingredienser godt og opbevar dem i et tæt­sluttende krydderiglas.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.173 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her