Logo

Juletapas 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Juletapas 2

 

Spis julen i små bidder. Inviter venner og familie til juletopas, der er små lækkerier med klassiske juleingredienser. Anret maden på store tallerkener eller fade, så gæsterne frit kan forsyne sig.

Opskrifterne er til 8 personer.

 

Butterdejsruller med laks og porrer

Arbejdstid: 40 min, Stege/bagetid: 30 min.

 

#

2 porrer

15 g smør

salt og peber

500 g laksefilet

100 g flødeost

1-2 tsk dijonsennep

400 g butterdej

1 æg

*

 

Tænd ovnen på 220 °C.

Steg fintsnittede porrer blanke og bløde i smør.

Krydr med salt og peber, og bred dem ud på en tallerken, så de kan køle af.

 

Skær laksen i 1 cm tykke skiver og krydr dem med salt og peber.

Rør flødeost sammen med sennep, salt peber.

 

Del dejen i 4 rektangler (20x25 cm), og pensl kanterne med sammenpisket æg.

Smør flødeost ud midt på dejen i hele bredden.

Læg laksestykker i en række på flødeosten, og læg porrerne oven på laksen.

Rul dejen tæt omkring fyldet, og knib enderne sammen.

Læg rullerne med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir.

 

Pensl med æg, og bag dem gyldne og sprøde i ca. 20 min.

Del dem hver i 4 stykker, og stil dem på højkant.

Server dem varme eller lune.


 

Syltet andebryst med julesalat

Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 12-24 timer. Stege/bagetid: 20 min.

 

#

2 berberiandebryster

3 spsk groft salt

3 spsk sukker

1 spsk fintrevet appelsinskal

1 spsk fintrevet frisk ingefær

1 spsk finthakket frisk oregano

1 tsk frisk timian

¼ tsk knust, sort peber

 

Julesalat

2-4 stk julesalat

25 g smør

3 spsk appelsinsaft

2 tsk rørsukker

salt og peber

*

 

Rids skindet på andebrystet på kryds og tværs.

Bland salt, sukker og krydderier, gnid det ind i kød og skind, og læg dem i en frysepose i køleskabet i 12-24 timer.

Dup kødet tørt med køkkenrulle, og læg det i et ovnfast fad med bagepapir.

Sæt fadet i ovnen ved 250 °C i ca. 20 min.

Lad det hvile i 5-10 min., før det skæres i tynde skiver.

Server varmt eller lunt med julesalat:

 

Skær julesalaterne i kvarte på langs, og steg dem gyldne på en pande med smør.

Tilsæt appelsinsaft og sukker, og lad det simre i 5 min.

Vend dem et par gange undervejs.

Krydr med salt og peber, og skru evt. op for varmen, så væsken koger ind.


 

Juletapas 2

 

Rösti-kartofler med bacon

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 20 min.

 

#

150 g bacon

500 g faste, kogte kartofler

3-4 forårsløg

evt. 1 tsk friskhakket rosmarin

125 g revet ost (fx emmentaler)

salt og peber

olie til stegning

*

 

Skær bacon i små terninger eller tynde strimler.

Steg dem gyldne på en pande, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Riv de kogte kartofler groft, og vend dem sammen med bacon, fintsnittede forårsløg, evt. rosmarin, ost, salt og peber.

Pres kartoffelmassen sammen til 8 små "kager", og steg dem på en pande med olie i ca. 6 min. på hver side.

Kartoffelkagerne kan brunes i forvejen og steges færdige i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min.


 

Dadler med blåskimmelost

Arbejdstid: 10 min.

 

#

16 dadler

200 g blåskimmelost eller brie/camembert

evt. lidt nødder eller mandler

*

 

Udsten dadlerne, og fyld dem med ost.

En blød ost kan bruges, som den er, mens en mere fast ost (som fx Danablu) skal røres med lidt fløde.

Afslut evt. ved at trykke lidt hakkede, ristede nødder eller mandler på toppen.

Osten kan evt. smages til med lidt portvin.


 

Makroner med æblecreme

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 15 min.

 

#

500 g skrællede æblebåde

3 spsk vand

2 spsk sukker

1 knsp. kanel

1 dl cremefraiche 38%

1 dl piskefløde

16 makroner

frisk mynte

*

 

Kog æblerne helt møre med vand, sukker og kanel i ca. 15 min. under låg.

Mos æblerne, og lad mosen blive helt kold (dette kan gøres 1-2 dage i forvejen).

Pisk cremefraiche og fløde til stift skum.

Vend æblemosen i cremen, anret på makroner, og pynt med mynteblade.

 



Vil du se mere juletapas, så se Juletapas 

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.146 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her