Logo

Sommerbuffet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sommerbuffet

 

Inviter på en skøn sommerbuffet med nemme og velsmagende retter. Fordel evt. opskrifterne til gæsterne, så det bliver et sammenskudsgilde

Alle opskrifter er til 8 personer, hvor andet ikke er nævnt.

 

Grønsagssnacks med dip

Arbejdstid: 30 min. Ikke fryse-egnet.

#

750 g grønsager (fx peberfrugter, agurk, blegselleri, gulerødder, grønne asparges, cherrytomater, fennikel, blomkål, radiser, sukkerærter, champignon)

 

Dip:

100 g mayonnaise

¼ l græsk yoghurt

1 spsk dijonsennep

1 spsk citronsaft

2 spsk løg (revet)

1 bdt frisk dild (fintsnittet)

salt og peber

*

 

Rør dippen sammen og server med rensede, udskårne grønsager.

Tips: Dippen er også god til chips.

 

Citrusgravad laks med basilikumcreme

Arbejdstid: 25 min. Trækketid: 1 døgn Ikke fryse-egnet.

#

1 økologisk citron

1 økologisk appelsin

50 g sukker

50 g groft salt

sort friskkværnet peber

500 g laksefilet (uden skind og ben)

salat

 

Basilikumcreme:

2 modne avocadoer

en håndfuld frisk basilikum

1 spsk citronsaft

1-2 spsk vand

salt og peber

 

Tilbehør: brød

*


Vask citrusfrugterne og riv skallerne fint.

Bland dem med sukker, salt og peber.

Gnid blandingen på begge sider af laksen og læg det i en frysepose i køleskabet i 1-2 døgn.

Blend avocadokødet sammen med basilikumblade og citronsaft.

Smag til med salt og peber og juster tykkelsen med vand.

Skær laksen i tynde skiver som gravad laks og anret på et fad med salat.

Server med basilikumcreme.

 

Tip: Uden blender: Mos avocadokødet med en gaffel og hak basilikumbladene med en kniv.

Rør sammen med citronsaft, salt og peber.

 

Tomattærte

Arbejdstid: 1 time Trækketid: 30 min. Bagetid: 40 min. Ikke fryse-egnet.

#

Dej:

150 g hvedemel

150 g durummel

½ tsk groft salt

¼-½ tsk friskkværnet sort peber

150 g koldt smør

½ dl iskoldt vand

 

Fyld:

750 g solmodne tomater (gerne både gule og røde)

3 spsk saltede kapers

75 g sorte oliven (hakkede)

75 g parmesanost (revet)

sort peber

2-3 spsk olie

 

Pynt: friske krydderurter

*

 

Bland de to slags mel med salt og peber og hak smørret i.

Saml hurtigt dejen med vand.

Pak den ind og sæt den koldt i min. 30 min.

Vask tomaterne, skær dem i kvarte og skrab kernerne ud.

Vend dem sammen med kapers og oliven og lad dem dryppe af i et dørslag i 30 min.

Tænd ovnen på 225 °C.

Rul dejen ud til en cirkel eller en firkant, læg den på en bageplade med bagepapir og drys med halvdelen af osten.

Fordel tomater, kapers og oliven på dejen og kværn sort peber over.

Fold kanten op omkring fyldet, drys med resten af osten og stænk med olivenolie.

Sæt pladen i ovnen i 35-40 min.

Server tærten varm, lun eller afkølet gerne med et drys friske krydderurter (fx basilikum, oregano eller estragon).

 

Tips: Hvis tomaterne safter under bagningen, så hæld væden fra og fortsæt bagningen.

 

Sommerbuffet

 

Krydrede farsruller med myntedip

Arbejdstid: 30 min. Grill/stegetid: 12 min. Ikke fryse-egnede

#

Farsruller:

400 g hakket oksekød

400 g hakket lamme- eller svinekød

2 fed hvidløg (knuste)

2 tsk citronskal (økologisk, fintrevet)

2 tsk paprika

¼ tsk cayenne

3 spsk mynte (finthakket)

salt og peber

 

Myntedip:

¼ l græsk yoghurt

1 håndfuld frisk mynte (finthakket)

evt. hvidløg

salt og peber

*

 

Ælt de to slags kød sammen med hvidløg, citronskal og krydderier.

Form dem til 16 korte, tykke pølser og træk dem på spid.

Læg dem i køleskabet.

Rør yoghurt sammen med mynte og smag til med salt og peber og evt. lidt hvidløg.

Steg spiddene på en grill eller grillpande (i alt ca. 12 min.)


Tip: Læg træspid i koldt vand min 1 time før brug. Så brænder de ikke så let på grillen.

 

Couscoussalat

Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 40 min. Ikke fryse-egnet.

#

75 g tørrede abrikoser (fintsnittede)

75 g rosiner (eller soltørrede bær)

3½ dl vand (kogende)

250 g couscous

3 spsk citronsaft

4-6 spsk olie

1 tsk stødt spidskommen

1 bdt forårsløg (fintsnittet)

75 g mandler (hakkede)

salt og peber

*

 

Bland abrikoser og rosiner eller bær i en skål og overhæld dem med kogende vand.

Lad dem trække 20 min. under låg.

Rør couscous og citronsaft i frugten og lad det trække yderligere 20 min. under låg.

Tilsæt olie, spidskommen, salt og peber og vend forårsløg og mandler i salaten.

 

Kræmmerhuse med appelsinguf og bær

Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 3 min. Ikke fryse-egnet.

#

16 kræmmerhuse

500 g friske bær fx hindbær og blåbær

 

Appelsinguf:

3 pasteuriserede æggehvider (1 dl)

250 g sukker

1-2 økologiske appelsiner (1 dl saft + fintrevet skal)

*

 

Pisk æggehviderne stive med en håndmikser.

Kog sukker, fintrevet appelsinskal og saft igennem til sukkeret er opløst.

Pisk den kogende sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle og pisk til massen er stiv og blank ca. 5 min.

Fyld kræmmerhusene med guf og top op med bær.

Eller anret kræmmerhuse, guf og bær hver for sig, så gæsterne selv kan fylde dem.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her