Logo

Amagerkoteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Amagerkoteletter

 

Amagerkoteletter er nakkekoteletter braiseret med kål, løg og kartofler. Nyd retten med den lækre stegesky.

4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 1 time. Fryseegnet

 

#

6 tykke nakkekoteletter

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

1 kg kartofler

3 løg

1 spsk olie

1 savojkål eller 1 lille hvidkål

2 dl vand eller urte- eller kalvebouillon

 

Tilbehør: persille

evt. groft brød eller rugbrød sennep

*

 

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Brun koteletterne i gyldent smør og olie på en pande ved god varme i 1 minut på hver side, og krydr med salt og peber.

Kasser pandefedtet.

 

Skræl kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min.

Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dryppe af.

Pil løgene, skær dem i skiver og steg dem klare i olie.

 

Skær kålen i grove stykker uden stok og steg dem med løgene i ca 5 min. under omrøring.

Krydr med salt.

 

Læg halvdelen af kål- og løgblandingen i et ovnfast fad.

Fordel kartoffel skiverne på kålen, og krydr med salt og peber.

Læg de brunede koteletter ovenpå, og dæk dem med resten af kål-løgblandingen.

Hæld vand eller bouillon ved.

 

Dæk fadet til med låg eller stanniol. og sæt det i ovnen ved 175 °C.

Bag i ca. 45 min, til koteletter, kartofler og kål er møre.

 

Drys med hakket persille og nyd evt med groft brød eller rugbrød, sennep og måske en kold Amager Bryghus pilsner.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1311219-02-2021 10:14:59 masaitsiaq
Ved i hvorfor det hedder Amagerkotelet?

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her