Logo

Grønsagssuppe med græskar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagssuppe med græskar

 

Der er mange gode grønsager i denne fyldige suppe og du kan altid udskifte en eller flere med andre grønsager, du har i grønsagsskuffen.

Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 30 min. 4 personer

 

#

2 løg

2 røde peberfrugter

500 g broccoli

400 g kartofler

500 g hokkaido-græskar eller butternut-squash

2 spsk olie

2 liter grønsagsbouillon

8 stilke timian

salt og peber

Tilbehør: brød

*

 

Klargør grønsagerne: Pil løgene og hak dem groft.

Vask peberfrugterne og skær dem i terninger (ca. 2x2 cm).

Skyl broccolien, skær det grove af bunden og skær stokken i terninger (ca. 1x1 cm).

Del blomsten i mindre buketter og gem dem til senere.

Skræl og skær græskar og kartofler i grove terninger.

 

Svits løg, peberfrugter, broccolistok, græskar og kartofler i en stor gryde med olie i ca. 8 min.

Tilsæt grønsagsbouillon og lad suppen koge i 20-25 min. til kartofler og græskar er næsten møre.

Tilsæt broccolibuketter og timianblade og kog suppen endnu 5 min.

Smag suppen til med salt og peber og server straks med brød til.


Grønsagssuppe med græskar


TIPS: Skær toppen af hokkaidoen og fjern det løse kød med kernerne i. Skær nu selve græskarkødet ud og følg opskriften ovenfor.

Server suppen i de udhulede hokkaido-græskar.


Hvis du ikke vil servere suppen i græskarret, er det lettest at få kødet fri, ved at skære græskarret i 2 cm tykke skiver og så skære kødet fri fra skallen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.513 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her