Logo

Grydestegt kylling med agurkesalat og skysauce - ren mormor

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grydestegt kylling med agurkesalat og skysauce - ren mormor

 

Når en hel kylling er for meget, kan man tilberede den skønneste grydestegte kylling med et par hele kyllingelår. Gammeldaws kylling med sauce. En smagfuld klassisk ret, som vi alle elsker. Serveres med agurkesalat, rodfrugter og kogte kartofler.

Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 45 min. Ikke fryseegnet.

 

#

2 hele kyllingelår

1 bdt persille

5 g smør

150 g gulerødder (i tern/skiver)

150 g persillerødder (i tern/skiver)

2 dl bouillon eller vand

1 tsk majsstivelse

salt og peber

 

Agurkesalat:

½ agurk

¾ dl eddike

¼ dl vand

2 spsk sukker

salt og peber

 

Tilbehør:

250 g kogte kartofler

*

 

Skyl og pluk persillen og fyld den ind under skindet på kyllingelårene bind evt. skindet fast med snor.

Brun lårene i en gryde med smør og tag dem op.

Brun de rensede urter i gryden et par min. og tag dem op.

Læg kyllingelårene tilbage i gryden og tilsæt bouillon.

Lad dem simre 20 min. vend dem nogle gange undervejs.

Tilsæt rodfrugterne og lad retten simre 15 min. mere.

Vask agurken og skær den i tynde skiver.

Læg den i en lage rørt af eddike, vand, sukker, salt og peber.

Tag kylling og rodfrugter op og hold dem varme.

Jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, smag til med salt og peber og si saucen.

Server kyllingen med rodfrugter, kartofler, sauce og agurkesalat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.463 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her