Logo

Gule ærter med flæsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gule ærter med flæsk

 

Klassisk mad på den enkle måde. Retten er sund og nærende og består af lokale råvarer, der passer til årstiden.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 2 timer. Fryseegnet

 

#

500 g flæsk

ca. 1 liter grønsagsbouillon

250 g flækkede, gule ærter

3 gulerødder

250 g kogt kartoffel

3-4 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret

salt og peber

Tilbehør: groft rugbrød og sennep

*

 

Læg flæsket i en gryde med bouillon, og kog det ganske stille under låg i ca. 45 min., til det er mørt.

Tag kødet op, rør flækærterne i kogevandet og kog i ca. 45 min.

Blend suppe og ærter til passende, tyk konsistens, og tilsæt evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk.

Tilsæt små stykker gulerod, og kog i ca. 10 min.

Tilsæt små stykker kogt kartoffel, og smag suppen til med timian, salt og peber.

Server suppen med skiver af kogt flæsk, rugbrød og sennep.

 

Gule ærter med flæsk

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.140 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her