Logo

Karbonader med stuvede gulerødder og ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karbonader med stuvede gulerødder og ærter

 

Lidt frisk mynte og cremefraiche i de "stuvede" grønsager sætter et ekstra sommerpift på den gamle klassiker.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge-/stegetid: 15 min.

 

#

300 g hakket kalvekød eller kalve/svinekød

salt og peber

3 spsk durummel eller hvedemel

1 spsk olie

15 g smør

 

Stuvede grønsager:

1 skalotteløg

15 g smør

1 spsk hvedemel

2 dl mælk

250 g nye gulerødder

150 g ærter (frosne)

1 dl cremefraiche 18%

salt og peber

mynte og persille

 

Tilbehør:

kogte kartofler

*

Ælt det hakkede kød sammen med lidt salt og peber, og form det til 4 små bøffer.

Vend dem i durummel, og steg dem på en pande med olie og smør i 4-5 min. på hver side.

 

Pil skalotteløget, og hak det fint.

Sauter det blødt i smør, og rør melet i.

Tilsæt mælk, og kog saucen igennem under omrøring i mindst 5 min.

 

Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem evt. i mindre stykker.

Damp dem i letsaltet, kogende vand i 4-5 min.

Tilsæt ærterne, og kog i 1 min.

Rør cremefraiche i saucen, og varm igennem under omrøring - uden at det koger.

Smag til med salt og peber, og tilsæt friskhakket mynte og persille.

 

Anret karbonaderne med de afdryppede grønsager, og hæld lidt af saucen over.

Server resten af saucen som tilbehør sammen med friskkogte kartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her