Logo

Karbonader og kartoffelfrikassé med pesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karbonader og kartoffelfrikassé med pesto

Karbonader og kartoffelfrikassé med pesto

 

Til alle kartoffelelskere! Smag frikasseen til med pesto og persille og server med en saftig karbonade.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: ca. 20 min.

 

# Kartoffelfrikassé:

800 g skrællekartofler

¼ knoldselleri

1 løg

2 spsk olie

4 dl vand

5 spsk pesto

1 bundt persille

salt og peber

 

Karbonader:

500 g hakket kalv- og flæsk

2 spsk olie eller smør

*

 

Skræl kartofler og selleri, og skær dem i terninger på 1x1 cm.

Hak løg og svits det i en gryde med olie i 4-5 min.

Vend kartofler og selleri i løgene, svits med i et par min., og tilsæt vand.

Kog op, og skru derefter ned for varmen, og lad retten simre under låg i ca. 15 min.

Rør af og til i gryden.

Tilsæt pesto og hakket persille, når kartofler og selleri er helt møre.

Smag til med salt og peber.

 

Form kødet til 4 hakkebøffer.

Varm en pande med olie, og brun karbonaderne på begge sider.

Skru ned for varmen, og steg karbonaderne i endnu 3-4 min. på hver side, til de er helt gennemstegte.

Krydr med salt og peber.

Server karbonaderne med kartoffelfrikasseen.

 

TIPS: Undgå at karbonaderne bliver tørre og trækker sig sammen under stegningen. Tag kødet ud af pakken, og skær det i det antal karbonader, du skal bruge. Form det firkantede stykke til runde karbonader uden at ælte, så bevarer kødet sin luftighed.

Hvis du vil have dem sprøde udenpå, kan du vende dem i rasp inden stegning.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her