Logo

Kartoffel og gulerods gratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffel og gulerods gratin

 

Nyd denne lækre ret som alternativ til de kogte kartofler. Hvis den serveres som hovedret med en salat, så rækker den til 4 personer.

• Kartofler er magre og indeholder fibre og C-vitamin.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time. 6 Portioner

 

# Råvarer til Kartoffel og gulerodsgratin

2 store kartofler med rød skal, 500 g (King Edward)

2 store gulerødder, 400 g

1 porre, 300 g

4 dl reven lagret ost, 30%

3 dl cremefraiche

¼ tsk salt

⅛ tsk sort peber

smør eller margarine til fadet

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 200 °C.

Skyl, skræl og riv kartofler og gulerødder groft.

Skyl porren og skær den i fine strimler. Riv osten.

 

2 Bland kartofler og gulerødder med porre og cremefraiche i en stor skål.

Tilsæt 3 dl af den revne ost og krydr med salt og peber.

 

3 Smør et ovnfast fad (1,2 l) let med fedtstof og hæld blandingen i.

Glat overfladen og drys med resten af osten.

Bag i ovnen i 1 time eller til grønsagerne er møre.

Dæk fadet med alufolie de sidste 20 min. for at skorpen ikke skal få for meget.

Server gratinen varm.

 

Tips & råd

 

Kartoffel og gulerods gratin

Kartoffelstørrelser: en stor kartoffel vejer som regel mellem 200 og 250 g, en mellemstor ca. 150 g, og en lille ca. 100 g.

 

Kartoffel og gulerods gratin

At rive kartofler, grønsager og ost i foodprocessoren sparer meget tid. En foodprocessor er god at have når man skal lave mad til mange.

 

Genvej: Blancher de revne kartofler og gulerødder 1-2 min. i letsaltet vand og du kan nøjes med 30 min. i ovnen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 365 = kJ 1533

Kulhydrat 24 g Protein 11 g Fedt 25 g (62%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.553 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her