Logo

Lasagne med kødsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lasagne med kødsauce

 

Rigtig søndagshyggemad: Bag en lækker lasagne med lag af kødsauce, bechamel og gode danske grønsager. Molto delizioso - prova te stesso

4-5 personer. Arbejdstid: ca. 1 time. Stege/kogetid: ca. 1 time. Fryseegnet uden tilbehør

 

#

8 forkogte eller friske lasagneplader

1 knoldselleri

600-700 g store gulerødder

 

Kødsauce:

500 g hakket oksekød

1 spsk olie

2 løg

2-3 fed hvidløg

1 dåse hakkede tomater

1 spsk friske timianbalde (eller 1½ tsk tørret)

1 glas rødvin

salt og friskkværnet peber

 

Bechamelsauce:

15 g smør

2 spsk hvedemel

½ liter mælk

½ tsk muskatnød

150 g mild ost

 

Tilbehør: grøn salat og brød

*

 

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Brun kødet i en tykbundet gryde med varm olie.

Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege nogle min. under omrøring.

Tilsæt tomater, timian og rødvin, og lad saucen simre under låg i ca. 30 min.

Kødsaucen skal være fugtig - spæd evt. med vand.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

 

Skræl selleri og gulerødder, og skær dem i 2-3 mm tykke skiver.

Kog dem i 3-4 min. i en gryde med letsaltet vand, og dryp dem af i en sigte.

 

Smelt smørret til bechamelsaucen i en gryde, rør melet i, og bag det igennem.

Tilsæt gradvist mælk under omrøring.

Kog saucen i 5 min. under omrøring, og smag til med revet muskatnød og salt.

 

Saml lasagnen: Læg gulerodsskiverne i et lag i bunden af et ovnfast fad, og læg så i rækkefølge:

en tredjedel af kødsaucen, lasagneplader og en tredjedel af bechamelsaucen.

Gentag lag af kød sauce, lasagneplader og bechamel.

Læg selleriskiverne på, og gentag med resten af kødsauce, lasagneplader og bechamelsauce.

 

Drys revet ost over lasagnen, og sæt den i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min, til den er gennembagt og gylden.

Server med grøn salat og brød.

 

INFO: Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien. Se mere.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.018 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her