Logo

Pastaret græsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pastaret græsk 

Aubergine, peberfrugt og en kraftig tomatsauce giver pastaen en himmelsk smag. Og fyldt med sundhed er den oven i købet • Pasta indeholder "langsomme" kulhydrater. De mætter godt og længe.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Græsk pastaret:

350 g pasta, fx sneglehuse

3 fed hvidløg, pressede

1 lille aubergine, i tern 2½x2½ cm

100 g syltet peberfrugt, strimlet

250 g cherry tomater, i halve

2½ dl passerede tomater

¼ tsk salt

1 knsp friskkværnet peber

2½ dl magerfetaost i tern

100 g sorte oliven uden sten, i skiver

2 spsk frisk basilikum, strimlet

 

* Fremgangsmåde:

1 Kog pastaen efter pakkens anvisninger, men udelad saltet.

Lad pastaen løbe godt af i et dørslag og hold den varm.

 

2 Damp auberginetern og hvidløg møre på en oliesmurt teflonpande ca. 10 min.

 

3 Tilsæt peberfrugt, halverede cherry tomater og passerede tomater, salt og peber.

Kog det sammen til tomaterne er møre, ca. 5 min.

 

4 Hæld den varme pasta op i en stor serveringsskål.

Vend tomatsaucen i.

Drys fetaost, basilikum og oliven over.

Server straks.

 

Tips & råd

 

Pesto er en pastasauce som er baseret på frisk basilikum, parmesanost, nødder og olivenolie. Pesto sætter lidt ekstra pift på diverse pastaretter.

 

Til en afveksling og mindst lige så effektfuldt og godt er at erstatte aubergine med squash, og de røde tomater med gule.

 

AT FORBEREDE

Pastaen kan forberedes to dage i forvejen. Afkøl pastaen hurtigt og sæt den straks i køleskab. Ved opvarmning hældes pastaen i et dørslag og sænkes ned i kogende. letsaltet vand i 1 min. Dryp af. Fortsæt efter opskriften.

 

PR. PORTION: Kalorier 553 = Kilojoule 2322

Kulhydrat 73 g Protein 27 g Fedt 17 g (28%) Fibre 10 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.544 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her