Logo

Pizza med grønsager 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pizza med grønsager 2

 

Denne farvestrålende pizza vil nok blive en af dine yndlingsopskrifter. Lav forskellige varianter på samme plade og succesen er hjemme!

• Der skal stå grønsager på menuen mindst en gang om dagen.

Forberedelse 40 min. Tilberedning 20 min.

 

# Råvarer til Grønsags-pizza

PIZZA DEJ:

25 g gær

1½ dl vand, 37°

½ tsk salt

1½ tsk olie

4-4½ dl hvedemel

FYLD:

1 dåse knuste tomater

1 fed finthakket hvidløg

2 tsk italiensk salatkrydderi

1 tsk salt

¼ tsk groftkværnet sort peber

2 gule peberfrugter

2 små zucchini (squash)

1 bøftomat

250 g champignon

2 tsk kapers

100 g sorte oliven

1 bundt basilikum

300 g mozzarellaost

1 spsk olie

 

* Fremgangsmåde:

1 Opløs gæren i lidt af vandet.

Tilsæt resten af vandet, salt og olie. Rør melet i.

Lad det hæve tildækket 30 min.

Sæt ovnen på 225 °C.

 

2 Bland hvidløget i de knuste tomater sammen med krydderier, salt og peber.

Skær peberfrugten i fine strimler.

Skiv zucchinien tyndt.

Skold og flå bøf tomaten, fjern kernerne og skær kødet i tern.

Skær svampene i skiver.

 

3 Ælt dejen smidig, rul den ud og læg den på en plade med bagepapir.

Smør tomatblandingen over dejen.

Drys peberfrugten med salt og peber og bland med kapers og fordel det på ¼ af dejen.

Læg zucchiniskiverne på ¼, krydr og drys halvdelen af olivenerne over.

 

4 Hak basilikum, bland med tomattern.

Krydr og fordel på ¼ af dejen.

Dæk ¼ af dejen med svampe og oliven.

Fordel osteskiver over.

Dryp med olie og bag.

 

Tips & råd

 

Pizza med grønsager 2

Pizzadejen skal være blød og smidig, ellers kan bunden blive hård og tør, når den er færdig. Tilsæt melet lidt ad gangen, når du laver dejen.

 

Pizza med grønsager 2

Bagningen: dryp først med lidt olie. Bag så på nederste rille i ca. 20 min. på 225 °C.

Pizzaen skal være svagt gylden, når den er færdig.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 645 = kJ 2709

Kulhydrat 63 g Protein 24 g Fedt 33 g (46%) Fibre 8 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 732 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Hong Shao RouEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lam i spidskål + Kirsebær-koldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os