Logo

Rodfrugt–fritter med chilimayo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rodfrugt–fritter med chilimayo

 

Spis som tilbehør til helstegt kylling eller andebryst, bøf og burger eller som en salat eller som en snack morgen, middag og aften.

Til 4 personer. 40 min.

 

#

1,5 kg rodfrugter af alle slags.

fx pastinak, gulerod i forskellige farver, rødbede, kålrabi eller jordskokker.
½ dl olie
salt
1 spsk stærk paprika

Chilimayo:
2 dl mayonnaise, hjemmerørt eller fra glas/tube
1 spsk tørret chili eller chilipasta
2 spsk æbleeddike (ikke nødvendig hvis du bruger chilipasta)
lidt salt

*

Sådan gør du:

Skær rodfrugterne i stave og vend med olie, salt, peber og evt. paprika.

Bag dem i ovnen ved 225 °C i ca. 25 min.

 

Rør alle ingredienser til chilimayoen sammen.

Du kan lave mayonnaisen selv (se opskrift nedenfor), eller bare bruge den fra butikken.

 

# Hjemmerørt mayonnaise:
1 spsk vineddike
1 tsk salt
2 æggeblommer
2 dl koldpresset rapsolie
*

Gør sådan
Rør vineddike/citron, salt og æggeblommer grundigt sammen.

Pisk olien i lidt ad gangen, ellers skiller mayonnaisen.

 

Tips: Har du børn i familien, så er rodfrugtfritterne super som mellemmåltid eller på madpakkerne. Drop chilien i mayonnaisen og erstat med finthakkede krydderurter eller 2 spsk. ketchup.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her