Logo

Salat af nye kartofler og gulerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat af nye kartofler og gulerødder

 

Sæt en smuk og sommerlig salat på bordet, måske til en Pinsefrokost. Server med brød og smør - og udvid evt. med lidt god ost før desserten.

8 personer. Arbejdstid: 45-60 min. Kogetid: 20 min.

 

#

1200-1500 g nye kartofler

1 spsk hel koriander

½ spsk groft salt

1-2 bundter nye gulerødder

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 citron (øko)

1 dl jomfruolie

1 stor håndfuld krydderurter (fx persille, estragon, oregano, mynte)

sort peber fra kværn

*

 

Skrub kartoflerne rene, og læg dem i en gryde med korianderfrø og salt.

Hæld kogende vand på, så det dækker, og kog i 8 min.

Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække møre under låg i ca. 8 min.

Hæld vandet fra, skyl kartoflerne i koldt vand, og dryp af.

Skær store kartofler i halve eller kvarte.

 

Skrub eller skræl gulerødderne, og skær store gulerødder i mindre stykker.

Blancher dem i kogende, letsaltet vand i 2-3 min.

Læg dem straks i iskoldt vand, og dryp godt af.

 

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.

Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.

Bland det hele sammen med kartofler og gulerødder, og lad det trække i 1 times tid - eller i køleskabet til næste dag.

 

Anret salaten på et fad, og dryp olie over.

Rens krydderurterne, hak dem fint, og drys dem over salaten sammen med friskkværnet sort peber.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her