Logo

Salat med varmrøget laks og hyldeblomst-dressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat med varmrøget laks og hyldeblomst-dressing

 

Hyldeblomstsæsonen er alt for kort, så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 15 min.

 

#

100 g rugbrød

1 spsk olie

½ tsk flagesalt

100 g blandede salater eller babyspinat

4 nye gulerødder

200 g varmrøget laks

 

Dressing:

1 tsk dijonsennep

2 spsk konc. hyldeblomstsaft

½ spsk citronsaft

3 spsk olie

salt og peber

*

Skær rugbrødet i meget tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en skarp kniv.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og drys med flagesalt.

Bag dem sprøde i ovnen ved 180 °C i 10-15 min.

Afkøl, og opbevar i en kagedåse.

 

Skyl og slyng salater eller spinatblade.

Skræl gulerødderne, og skær dem i lange tynde stykker med en kniv.

Store gulerødder kan skæres i spåner med en kartoffelskræller.

 

Pisk dressingen sammen, og vend den med salat og gulerødder.

Anret på 2 tallerkener.

 

Bryd den varmrøgede laks i mindre stykker, og anret dem på salaten sammen med de sprøde rugbrødschips.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.041 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her