Logo

Sensommersquash

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sensommersquash

 

Squash findes i mange forskellige størrelse, faconer og farver og de har ligeså mange forskellige anvendelsesmuligheder. Se 5 velsmagende muligheder her

 

Farserede squash

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 35 min. Stege/bagetid: 35 min.

#

 

2 grønne eller gule squash

125 g champignon

1 spsk olie

1 lille løg

1-2 fed hvidløg

200 g hakket kød (lam, okse, svin, fjerkræ)

2 tomater (hakkede eller ½ dåse)

frisk rosmarin

50 g revet ost

50 g rasp

salt og peber

*

 

Tænd ovnen på 180 °C.

Vask squashene, og halver dem på langs.

Udhul dem med en ske eller en lille kniv, og hak indmaden groft.

Læg skallerne i en bradepande foret med bagepapir.

Drys med salt og peber, dryp med olie, og bag dem i ovnen 15 min.

 

Rens champignonerne, skær dem i kvarter, og brun dem på en pande med ½ spsk olie.

Pil og hak løg og hvidløg.

Steg dem med svampene et par min. under omrøring, og tilsæt det hakkede squash.

Steg under omrøring i 5 min., og krydr med salt og peber.

Hæld det over på en tallerken, og varm panden op med resten af olien.

Brun kødet på panden, og krydr med salt og peber.

Tilsæt hakkede tomater, ca. 1 tsk hakket rosmarin og squashfyldet.

Steg igennem under omrøring i ca. 5 min., smag til med salt og peber, og fordel fyldet i de halvbagte squashskaller.

 

Bland revet ost med rasp, og drys det over squashene.

Sæt dem tilbage i ovnen i ca. 20 min. til overfladen er gylden.

Server som hovedret med salat og brød til eller som en fyldig forret til 4 personer.

TIPS: Erstat evt. kødet med flere grønsager (fx peberfrugt og bladselleri).


 

Friturestegte squashblomster

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 15 min.

#

4-6 squashblomster

50-75 g italiensk mozzarella

4-6 soltørrede tomater i olie

1 liter olie til stegning

frisk basilikum

 

Dej:

1 æg

1¼ dl iskoldt vand

125 g hvedemel

1 knsp. bagepulver

salt og peber

*

Squashblomster skal behandles nænsomt:

Fjern støvdragerne, skyl dem forsigtigt, og dup dem tørre i et rent viskestykke.

Læg en skive mozzarella og et stykke soltørret tomat i hver blomst.

Del ægget i blomme og hvide.

Pisk æggeblommen sammen med iskoldt vand.

Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i væsken.

Tilsæt salt og friskkværnet peber.

Pisk æggehviden til blødt skum, og vend den i dejen.

 

Varm olien op til 180 °C.

Dyp de fyldte blomster i dejen en ad gangen.

Dryp overskydende dej af, og læg dem forsigtigt i den varme olie.

Steg dem i et par min. på hver side og kun 2-3 stykker ad gangen.

Læg dem til afdrypning på køkkenrulle, og anret med frisk basilikum.

Server som forret eller tilbehør.


 

Squashsalat

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 3 min.

#

2 squash

frisk mynte eller bredbladet persille

30 g mandler eller hasselnødder

evt. 1-2 squashblomster

 

Dressing:

½ spsk citronsaft

1½-2 spsk olie

salt og peber

*

Vask squashene, og skær dem i tynde skiver eller strimler brug evt. en kartoffelskræller, og "skræl" squashene, mens de drejes mellem hvert "skræl", så de bliver til brede bånd.

Skyl mynte eller persilleblade, rul dem sammen, og skær dem i tynde strimler.

Vend dem sammen med squashen.

Pisk dressingen sammen, og vend den i salaten.

Rist mandler eller nødder i et par min. på en tør pande.

Hak dem groft, og drys dem over salaten.

Drys evt. lidt fintsnittet squashblomst over til sidst eller pynt med en hel blomst.

 

Sensommersquash

 

Pasta med squash

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min.

#

1-2 squash (500 g)

1 frisk chili

3 fed hvidløg

250 g frisk eller tørret pasta

3 spsk olie

1 dl hvidvin

15 g smør

2 spsk hakket persille

*

 

Vask squashen, og skær den i tykke skiver på langs.

Skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå.

Skyl chilien, og halver den på langs.

Skrab frø og mellemvægge ud, og snit chilien fint.

Pil hvidløgsfeddene, og snit dem fint.

Kog pastaen efter pakkens anvisning.

Steg hvidløgene gyldne i varm olie i 2-3 min.

Tilsæt squash, og steg under omrøring i 3-4 min.

Tilsæt chili og vin, og kog det igennem i et par min.

Tilsæt smør, persille og den afdryppede pasta, og varm det igennem.

Server straks i varme tallerkener med friskrevet parmesan.

 

TIPS: Udvid evt. retten med kogte eller stegte rejer eller sprødstegt bacon.


 

Squash-cookies

16-20 stykker. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 20 min.

#

1 grøn squash

100 g blødt smør

175 g rørsukker

1 æg

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel

¼ tsk salt

75 g mørk chokolade

*

 

Tænd ovnen på 180 °C.

Vask squashen, og riv den groft.

Pres væden af den, og mål eller vej; der skal være ca. 175 g = ¼ liter.

Pisk smør og rørsukker godt sammen, og pisk ægget i.

Sigt mel sammen med bagepulver og kanel, og rør det i dejen sammen med salt, squash og hakket chokolade.

 

Form dejen til store kugler, tryk dem let flade, og læg dem med god plads imellem, på bageplader med bagepapir.

Bag kagerne gyldne i 16-20 min.

Flyt dem over på en rist, og lad dem afkøle.

Opbevar i en kagedåse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.082 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her