Logo

Brombærtærte 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brombærtærte 2


Brombær anvender man ikke så ofte, men her bliver de til et herligt fyld i en lækker tærte.

• Kun 11 g fedt pr. stykke • Brombær indeholder meget C-vitamin.

Forberedelse 40 min. Bagning 45 min. 12 stk.

 

# Råvarer til Brombærtærte:

3 dl hvedemel

1 nip salt

reven skal af ½ citron

6 spsk sukker

75 g smør

2 spsk vand

FYLD:

500 g brombær

1-1½ dl sukker

100 g digestive kiks

100 g malede mandler

reven skal af 1 citron

2-3 spsk vaniljesukker

smør til formen

*

 

Fremgangsmåde:

1 Bland mel, salt, citronskal og sukker.

Findel smørret i melblandingen og ælt dejen sammen.

Tilsæt evt. 2 spsk vand, så dejen bliver smidig.

Pak dejen i plastfolie og afkøl i 30 min.

 

2 Skyl brombærrene og lad dem dryppe af.

Bland dem med sukkeret og stil dem til side.

Læg kiksene i en plastpose og smuldr dem fint med en kagerulle.

 

3 Hæld saften fra som er dannet fra brombærrene.

Bland bær, kiks, mandler, citronskal og vaniljesukker.

 

4 Sæt ovnen på 200 °C.

Smør en form og læg brombærblandingen i.

 

5 Rul dejen ud mellem to stykker plastfolie og læg den over formen med brombærrene og tryk kanterne til.

Lav et hul i midten på dejen, så dampen kan komme ud.

Bag i ovnen 45 min.

 

Tips & råd


Brombærtærte 2 

Der er sæson for brombær mellem juli og september.

Hvis du ikke kan skaffe friske bær, kan du udmærket anvende frosne.


Brombærtærte 2 

Rul dejen op på kagerullen og rul den så ud over brombærrene.

Tryk forsigtigt kanten til.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 251 = kJ 1054

Kulhydrat 34 g Protein 4 g Fedt 11 g (39%) Fibre 4 g

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her