Logo

Jordbær Marie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær Marie

 

En kage med skønne danske jordbær er perfekt sommermad og dessert

1 kage à 12 stykker. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 20 min. Trækketid: 2 timer. Bundene er fryseegnede

 

#

Lagkagebunde:

4 æg

175 g sukker

125 g hvedemel (heraf evt. 50 g kartoffelmel)

1 tsk bagepulver

 

Fyld:

1 kg solmodne jordbær

50 g sukker

evt. 2-3 dl jordbærsaft eller -vin

 

Topping:

½ liter piskefløde

½ stang vanilje

2-3 spsk flormelis

 

Pynt: mynteblade

*

 

Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 10 min, til det er tykt og skummende.

Sigt mel og evt. kartoffelmel sammen med bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.

Fyld dejen i en smurt springform (24 cm i diameter), og bag kagen i 30-40 min ved 175 °C.

Tjek med et træspid, om kagen er gennembagt, og sæt den til afkøling på en rist.

 

Rens jordbærrene i koldt vand.

Lad dem dryppe af, og nip dem.

Gem ca. 10 jordbær til pynt.

Skær resten af jordbærrene i skiver, drys med sukker, og lad dem trække saft.

 

Flæk kagen til 3 bunde.

Læg den ene bund på et fad, og læg halvdelen af jordbærrene med saften og evt. ekstra jordbærsaft eller -vin i et lag på bunden.

Læg en bund ovenpå, og fordel resten af jordbærrene på bunden.

Læg en bund ovenpå, og dryp med jordbærsaft eller -vin.

 

Pisk fløde og vaniljekorn til skum, og smag til med flormelis.

Fordel cremen på toppen af kagen, og pynt med halve jordbær og mynteblade.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.392 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her