Logo

Jordbærtærte med pistaciecreme 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærtærte med pistaciecreme 2

 

Jordbær og pistacier er et godt makkerpar. Denne tærte er bagt med en mazarinagtig creme med pistaciemasse, og toppet med friske jordbær og hakkede pistacier.

1 tærte til 10-12 personer. Arbejdstid: 35 min. Bagetid: 25 min.

 

#

Tærtedej:

500 g mel

200 g flormelis

200 g smør

1 tsk stødt ingefær

1 knivspids salt

1 æg

2 æggeblommer

 

Pistaciecreme:

100 g mandler

100 g flormelis

100 g blødt smør

80 g pistaciemasse

2 æg

 

Pynt:

700 g jordbær

150 g abrikosmarmelade

30 g pistacienødder

*

 

Kør alle de tørre ingredienser og smørret sammen i en foodprocessor.

Kør til det ligner sand.

Kom derefter først det hele æg i, og kør, og derefter de to æggeblommer, og kør dejen sammen.

Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30-60 min.

 

Rul dejen ud med en kagerulle, og læg den i en smurt tærteform (ca. 25 cm i diameter).

Prik bunden med en gaffel, og sæt formen i køleskabet i 10-20 min.

 

Varm ovnen op til 170 °C.

Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og tilsæt flormelis, smør og pistaciemasse.

Kør til det er ensartet, og kør æggene i.

Fordel cremen i den kolde tærtebund, og bag den i ovnen i ca. 15 min.

Skru ned til 150 °C og bag videre i ca. 10 min.

Lad kagen køle helt af.

 

Rens jordbærrene forsigtigt, tør dem, og nip haserne af.

Fordel jordbærrene på tærten med spidsen opad.

Skær evt. store bær over, og læg dem ned.

Lun forsigtigt abrikosmarmeladen i en gryde, så den bliver flydende.

Pensl jordbærrene med abrikosmarmeladen.

Hak pistacienødderne groft, og drys dem over tærten.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her