Logo

Julebrownies

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Julebrownies

 

Superlækre chokoladekager med julekrydderier. Brownies må gerne være lidt fugtige indeni, så pas på ikke at bage for længe. Pak nogle af kagerne i en smuk æske eller kagedåse med papir mellem stykkerne, og giv den som gave.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 35 min. 1 kage ca. 25 små stykker

 

#

200 g mørk chokolade

200 g smør

4 æg

250 g farin

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær

½ tsk stødt nelliker

¼ tsk stødt peber

125 g soltørrede tranebær

150 g hvid chokolade

*

 

TÆND ovnen på 180 °C.

Hak den mørke chokolade groft, og smelt den sammen med smør over ganske svag varme eller vandbad.

Pisk æggene let sammen med farin.

Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og vend tranebær og grofthakket hvid chokolade i.

Rør det i æggemassen, og fyld dejen i en smurt firkantet form (ca. 22x22 cm).

 

Bag kagen midt i ovnen i 25-35 min.

Tjek med en trætandstikker om kagen er gennembagt - den må gerne være lidt fugtig i midten.

Stil kagen til afkøling på en rist.

Server kagen i kvadratiske eller rektangulære stykker, og drys evt. med lidt sigtet kakao.

 

TIPS: Soltørrede tranebær kan udelades eller erstattes af samme mængde hakkede valnødder.

Hvid chokolade kan erstattes af lys eller mørk chokolade.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her