Logo

Kanelsnegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kanelsnegle

 

Du behøver ikke lede mere! Verdens bedste opskrift på kanelsnegle - lækre, snaskede og nemme at bage. Få nem opskrift på de bedste kanelsnegle her.

Kanelsnegle (1)

# Ingredienser

500 g hvedemel

100 g smør

50 g gær

1½ dl mælk

1 tsk salt

50 g sukker

2 æg

lidt kardemomme

 

Fyld:

50 g smør

2 spsk sukker

1 spsk kanel

50 g rosiner

glasursukker

 

* Tilberedning

Lun mælken og opløs gæren i den.

Kom de øvrige ingredienser i en skål, overhæld med mælken og ælt 2-3 min.

Lad det hæve dækket med et klæde til dobbelt størrelse.

Rul dejen firkantet ud. Rør smørret hvidt med sukker og kanel og smør det ud over dejen.

Drys med rosinerne, rul dejen til en roulade og skær den ud i skiver til snegle.

Læg den yderste ende af hver snegl ind under, så den ikke ruller sig op under bagningen.

Sæt sneglene på bagepapir og giv dem en halv snes minutter ved 220 °C.

Pynt med glasur på (vand + flormelis), mens de er varme.

  

---

Kanelsnegle (2)

# Ingredienser

500 g hvedemel

120 g smør

30 g gær

1¼ dl mælk

1 tsk salt

100 g sukker

2 æg

 

Fyld:

50 g mandler

50 g sukat

50 g lyse rosiner

50 g korender

2 spsk sukker

1 spsk kanel

40 g smør

 

* Tilberedning

Rør gæren ud i den lunkne mælk.

Kom mel, sukker, det blødgjorte smør og æggene i et rørefad og tilsæt mælken.

Ælt det hele godt sammen og lad det hæve en halv times tid.

 

Smut og hak mandlerne, skær sukaten ud.

Bland sukker og kanel.

Rul dejen ud i ½ cm tykkelse, fordel fyldet, drys med kanelsukkeret og læg smørklatter over.

Rul så dejen sammen i en pølse, sær den i 1 cm tykke skiver og lad sneglene efterhæve i 10 min, før de bages i en varm ovn i 20 min ved 200 °C.

Pynt dem med glasur på (vand + flormelis).


Kanelsnegle  


INFO: Kanelsnegl eller kanelbolle er et bagværk af mel, mælk, gær, sukker og kanel. Der kan tilsættes kardemomme. Kanelsneglen er i Nordjylland endvidere kendt under betegnelsen jødekage, der samtidig også er en type småkage. I Sverige er 4. oktober Kanelbullens dag.

 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.430 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her